• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Trend iz Italije vidim i u Zvezdi

Autor mondo.rs

Trener Torina, nekadašnji selektor Srbije, kaže da mu kao zvezdašu bude žao kada vidi crveno-bele u lošem položaju. Partizanu čestita titulu, a Zvezdi poručuje da se okrene svojoj deci.

 Siniša Mihajlović o FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Dok je njegov Torino na odmoru između dve sezone, Siniša Mihajlović posetio je Bijeljinu i tradicionalni "Turnir prijateljstva".

Odlazak u etno selo Stanišići srpski stručnjak iskoristio je da "skenira" talente koji su se okupili na turniru, da predvidi da će Crvena zvezda osvojiti trofej, ali i da otkrije kako vidi stanje svog bivšeg kluba u seniorskoj konkurenciji .

Član najslavnije generacije Zvezde iz 1991. godine, kaže da u Italiji ne stiže da redovno prati Superligu Srbije, ali da mu je poznat epilog borbe za titulu i da je Partizan zasluženo osvojio "duplu krunu".

"Moram da priznam da slabo pratim domaći šampionat. Ali, vodim se logikom, da onaj ko osvoji prvenstvo, taj je najbolji, bez obzira šta se dešava. Zvezdaš sam i žao mi je kada vidim klub u lošem položaju. Za jednog navijača Crvene zvezde teško je to da kaže, ali Partizan je zaslužio. Po kvalitetu je bio ispred".

Upitan kako je video završnicu sezone u Srbiji, Mihajlović kaže da su "večiti" rivali kao i svi veliki klubovi ušli u sezonu sa ambicijom da osvoje titulu.

"... A, samo jedan može to da uradi. Taj je zadovoljan, a svi ostali nisu. Ali, ako neko uzme duplu krunu, znači da je to zasluženo i treba da se čestita Partizanu. Istovremeno u Crvenoj zvezdi mora da se napravi analiza, da se vidi šta to nije funkcionisalo, šta treba da se uradi, a onda da se vuku potezi. Niko ne treba da bude sujetan i da misli da sve zna. Treba se spustiti na zemlju i videti kako dalje. Sve je to put do uspeha".

Na pitanje o promenama u Zvezdi, dolasku Mitra Mrkele na mesto sportskog direktora, a Vladana Milojevića na mesto šefa struke, Mihajlović je odgovorio da se slaže sa njihovom porukom da će se osloniti na igrače iz sopstvenog pogona crveno-belih.

"To radi mnogo klubova u Evropi zato što nemaju novac da kupe već gotove igrače. Trend koji sam video u Italiji, primetio sam i u Crvenoj zvezdi. A, to je da su igrali stranci koji nisu pravili razliku. Ako imaš stranca koji pravi razliku, treba da ga uzmeš. A, ako on to pak ne radi, a pri tome neko dete Crvene zvezde ne dobija šansu, to je onda velika greška. Uvek sam za mlade igrače, ali ne zato što su mladi, već ako imaju kvalitet. Svi su u nekom trenutku mladi, ali pitanje je procene koliko on može da napreduje. Ako ta procena postoji, uvek sam za to da se prvo stavi taj mladi igrač", podvukao je Mihajlović.

Komentarišući situaciju u svom timu, koji je završio sezonu na devetom mestu, nekadašnji selektor Srbije kaže da može biti zadovoljan kada podvuče crtu pod presekom urađenog.

"S obzirom da su sve ekipe ispred nas imale bolje timove, a da smo mi imali bolji tim od klubova ispod, mogu da kažem da sam zadovoljan. Naš rezultat je realan odnos snaga i onoga što smo prikazali. Mogli smo da budemo neko mesto više, ali to nam sigurno ne bi pomoglo da uđemo u Evropu. Kada smo počeli ovoj projekat naš cilj je da to uspemo u dve godine. Jedna sezone je iza nas, sada ćemo da vidimo šta će da bude u prelaznom roku, da li ćemo uspeti da se pojačamo kako treba. Ako se te neke stvari poklope, mislim da možemo do Evrope", dodao je Miha.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC