• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rikardinjo: Navikao sam na velika očekivanja

Autor mondo.rs

Crvena zvezda promovisala Brazilca. Ugovor na dve plus jednu godinu.

Marko Gobeljić, Filip Stojković, pa Rikardo Kavalkante Mendeš - poznatiji kao Rikardinjo - potpisao je za Crvenu zvezdu.

Treće pojačanje crveno-belih u aktuelnom prelaznom roku parafiralo je ugovor na dve godine (uz opciju produžetka na još jednu), a već u subotu će se pridružiti novima saigračima na Zlatiboru.

Brazilac, koji je poršle sezone imao zapažen učinak u dresu moldavskog Šerifa (15 golova, 14 asistencija), stigao je kao slobodan igrač. Pregovori su trajali nekoliko dana, ali su svi detalji utanačeni u petak popodne, posle čega je održana i promocija u Medija centru stadiona Rajko Mitić.

"Drago mi je što sam u Crvenoj zvezdi, mnogo toga lepog o klubu čuo sam od Kadua. Gde god sam igrao ostavio sam dobar utisak, pa se nadam da će tako biti i ovaj put. Ovo je veliki klub, kao što su Flamengo i Korintijans u Brazilu i nadam se da ću na terenu pokazati da zaslužujem da igram u njemu", izjavio je 27-godišnji ofanzivni vezista.

Pored Kadua, sunarodnika i nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, Rikardinjo je u Šerifu sarađivao i sa Vujadinom Savićem, čije se ime već neko vreme dovodi u vezu sa crveno-belima.

"Dobri smo prijatelji i naravno da bih voleo ponovo da igramo zajedno. On je, iako odbramben igrač, u Šerifu često postizao golove", istakao je Brazilac.

Kao i od svih stranaca koji dođu u Srbiju, tako će i od Rikardinja biti očekivano da pravi razliku u odnosu na domaće igrače i izdvaja se kvalitetom. On kaže da mu to neće biti problem.

"I u Brazilu se od igrača očekuju kvalitetne igre, tako da sam od početka karijere navikao na velike zahteve. Nadam se da ću ih ispuniti... Prošla sezona je bila veoma uspešna za mene, očekujem da tako nešto ponovim i u Zvezdi, ali najbitnije je da ekipa pobeđuje".

Za kraj, istakao je da najviše voli da igra na levom krilu, ali i da mu neće biti problem ako dobije ulogu na desnoj strani ili u špicu.

U Crvenoj zvezdi će nositi broj 89, koji je izabrao zato što je rođen 1989. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC