• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saopštenje FS BiH: DEZINFORMACIJA!

Autor mondo.ba

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine oglasio se saopštenjem povodom navodne ostavke predsjednika krovne kuće fudbala Elvedina Begića, u kojem demantuje odlazak prvog čovjeka bh. Saveza.

 Saopštenje Fudbalskog saveza BIH Elvedin Begić nije podnio ostavku Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pojedini mediji prenijeli su informaciju da je predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić podnio ostavku, te da će ga naslijediti njegov pomoćnik Milorad Sofrenić.

Čelni ljudi Saveza ekspresno su reagovali i u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici demantovali ove tvrdnje. Saopštenje prenosimo u cjelini:

"Povodom dezinformacije o ostavci Elvedina Begića na funkciju predsjednika, a koju su prenijeli pojedini mediji, FS BiH se ovim putem obraća javnosti u cilju istinitog prezentovanja kompletne informacije. Naime, zbog godišnjeg odmora, privatnih i poslovnih obaveza, predsjednik će biti odsutan jedan vremenski period. S obzirom na brojne obaveze u Savezu koje nastupaju sa početkom nove takmičarske sezone, predsjednik neće biti u mogućnosti iste obavljati u punom kapacitetu.

Stoga je predsjednik Elvedin Begić na sjednici IO FS BiH održanoj u Čitluku 1. jula predložio primjenu člana 41.7. Statuta FS BiH prema kojoj, citiramo 'U odsutnosti predsjednika ili nemogućnosti da izvršava svoje dužnosti zbog bolesti ili nesreće, prvi potpredsjednik preuzima njegova ovlaštenja i dužnosti.' U skladu s tom odredbom, predsjednik Elvedin Begić je prenio svoje nadležnosti na prvog potpredsjednika Milorada Sofrenića.

Ovim putem javnost obavještavamo da prvi potpredsjednik FS BiH Milorad Sofrenić demantuje davanje izjave o navodnoj ostavci predsjednika Begića", navodi se u saopštenju FS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC