• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bonući u Milanu! Del Pjero: Je l' to vic?

Autor mondo.rs

Legendarni napadač Juventusa zbunjen praktično gotovim transferom reprezentativca Italije u Milan.

Senzacionalno!

Na Apeninskom poluostrvu se dogodio ili se događa fudbalski transfer leta. Italijanski mediji pišu danas da će 30-godišnji štoper Leonardo Bonući, trenutno jedan od najboljih defanzivaca na svetu, zaista preći u Milan za 40 miliona evra.

Ovo je za sve šok s obzirom na to da Bonući napušta najuspešniji italijanski klub ove decenije, finalistu Lige šampiona 2016/17 i prelazi u redove učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope (mada se mora priznati da su "rosoneri" i pre ovoga imali odličan prelazni rok).

Ma koliko nama ova suma od 40 miliona evra izgledala ogromna (mislimo na fudbalske prilike u Srbiji), za takvog igrača i gledajući trenutna kretanja na fudbalskom tržištu zaista je "smešna".

Mediji u Italiji danas pod oznakom "hitno" prenose da je transfer Bonućija iz Juventusa u Milan "gotova stvar" i da će on u subotu potpisati ugovor do 2022. godine.

MILANOVI TRANSFERI LETA 2017

Mateo Musakčijo, Rikardo Rodrigez, Andre Silva, Hakan Čalhanoglu, Frank Kesi, Fabio Borini, Andrea Konti, produžen ugovor sa Đanluiđijem Donarumom... Lukas Bilja i Bonući su pred vratima!

Prema saznanjima italijanskih medija, Bonući će po sezoni biti plaćen osam miliona evra, plus dva miliona evra bonusa. Dakle, sa potencijalnih 10 miliona evra godišnje za petogodišnji ugovor, Bonući će postati najplaćeniji igrač u Seriji A, skuplji i Argentinca Dibale i nekadašnjeg saigrača iz Juventusa Gonzala Iguaina.

Nedeljna plata Bonućija će biti 130.000 evra.

Leonardo Bonući napušta Juventus posle sedam godina i osvojenih šest titula prvaka Italije zaredom.

Bonući će biti DEVETI novi igrač Milana ovog leta (trebalo bi da danas bude završen transfer Lukasa Bilje) i jasno je da velikan iz "grada mode" želi da se na velika vrata vrati ne samo u vrh italijanskog, već i evropskog fudbala, posle nekoliko godina tavorenja.

Milan je ove sezone već potrošio 100 miliona evra na nove igrače (bez Bonućija i Bilje, koga će platiti 20 miliona evra).

Navijači Juventusa su šokirani ovom vešću, a pojedini na društvenim mrežama podsećaju na ne tako davnu Bonućijevu izjavu:

"Ja da odem iz Juventusa? Javite mi kad ću napustiti kapije stadiona Juventusa, jer ja NIKADA NEĆU otići".

Alesandro Del Pjero, koji je bio kapiten "stare dame" u pohodu na prvi od pomenutih šest "skudeta", u sezoni 2011/12, rekao je da je prve vesti o Bonućijevom odlasku shvatio kao šalu.

"Iznenađen sam. Delovalo mi je kao vic kada sam prvi put čuo vest o tome... Veoma iznenađujuće. Nikad ne bih rekao da će se to dogoditi", rekao je popularni "Pinturikio".

Milan se, po svemu sudeći, vraća u borbu za trofeje na velika vrata, ali Juve je i dalje - Juve.

Sigurno je ipak da će Serija A biti zanimljivija nego prethodnih sezona, kada su Roma i Napoli samo izdaleka pretili crno-belima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC