• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale na penale: Grujić pogodio, kapiten nije!

Autor mondo.rs

U finalu petog "Audi kupa" nije bilo velikih iznenađenja - Liverpul je hteo "nešto" s loptom, Atletiko to mirno posmatrao u većem delu meča, a odlučili su penali, koje Englezi jednostavno ne mogu da reše u svoju korist.

U finalu petog "Audi kupa" u Minhenu: Atletiko Madrid - Liverpul 1:1 (1:0), penalima 5:4!

Publika na "Alijanc areni" mogla je na delu da vidi kombinovane sastave za koje su se odlučila dvojica velikih trenera koji fudbal ne vide istim očima, ali je ta drastična razlika u pristupu ovoj igri ostala očigledna.

Liverpul je skoro sve vreme pokušavao "nešto" sa loptom, dok je Atletiko pažljivo pratio gde ona ide, ulazio u duele sa sto odsto snage i pretio iz retkih, ali konkretnih prilika za gol.

Crveno-beli iz Madrida, za koje večeras nije igrao "podivljali" Dijego Godin, poveli su u 33. minutu golom 19-godišnjeg albanskog veziste, Keidija Barea, koji i dalje čeka na zvaničan nastup kod "Čola" Simeonea.


Atletiko Madrid: Moja - Vrsaljko (od 83. Huanfran), Himenez, Lukas, Gonzales (od 60. Felipe Luis) - Tomas (od 73. Savić), Fernandez (od 60. Gabi), Kranviter (od 74. Gaitan), Bare (od 60. Grizman) - Vijeto (od 73. Dijediju), Korea (od 74. Tores).

Liverpul: Vord - Flanagan (od 46. Matip), Gomez (od 74. Aleksander-Arnold), Klavan, Milner (od 46. Kent) - Džan (od 46. Henderson), Vajnaldum (od 64. Ejarija) - Lalana (od 46. Grujić), Vudburn (od 46. Firmino), Mane (od 46. Robertson) – Solanke (od 64. Origi).

Kako je igrao "skrpljen" sastav Jirgena Klopa u prvih 45 minuta, odnosno kako se Atletiko branio, najbolje govori podatak da su Englezi imali posed lopte od 58 odsto do poluvremena, jedan udarac ka golu rivala, nula u okvir gola.

Nemac, koji je veče pre toga održao lekciju Karlu Anćelotiju, napravio je šest izmena u svlačionici, jedan od fudbalera koji je zaigrao od 46. minuta bio je i naš mladi reprezentativac Marko Grujić, a stvari su se donekle i promenile na terenu kada se lopta ponovo zakotrljala.

"Redsi" su, doduše sa golom zaostatka, bili konkretniji, agilniji, ali bez izjednačenja sve dok rezervista (i kapiten) crveno-belih, Gabi, nije sapleo Divoka Origija u svom šesnaestercu i skrivio jedanaesterac koji je Roberto Firimino pretvorio u 1:1 i penale odmah po isteku nadoknade vremena.

A, tamo... Jedini koji nije uspeo da zategne mrežu sa bele tačke bio je kapiten "redsa" Henderson, za razliku od Firmina koji je golmana madridskog tima Migela Anhela Moju varao i u 83. minutu za izjednačenje i kao prvi izvođač kojeg je izabrao Klop.

Grujić je bio siguran izvođač u petoj seriji, ali niti je golman Liverpula Deni Vord pre toga uspeo nešto da zaustavi, niti je Felipe Luis bio nesiguran kao poslednji, peti Simeoneov adut.

LFCATL
Izvor: YouTube


Posle tri trijumfa Bajerna i jednog Barselone, Atletiko je postao treći osvajač "Audi kupa".

Penal serija:

0:1 – Firmino
1:1 – Grizman
1:1 – Henderson
2:1 – Tores
2:2 – Origi
3:2 – Gabi
3:3 – Kent
4:3 – Gaitan
4:4 – Grujić
5:4 – Felipe Luis

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC