• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Češki mediji: Sparta u "nemogućoj misiji"

Autor mondo.rs

Novinari u Češkoj respektuju Zvezdu i prednost koju ima pred duel u Pragu, ali veruju da domaći tim ima kvalitet da izbori plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope

 Češki mediji: Sparta u "nemogućoj misiji" Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Češki mediji sa puno optimizma najavljuju revanš meč između Sparte i Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, navodeći da domaći tim ima kvalitet da nadoknadi dva gola zaostatka iz prvog duela.

List "Aha" ima velika očekivanja pred večerašnji susret u Pragu navodeći da se "Zvezda plaši Sparte, uprkos pobedi od 2:0", za koju navodi da je "srećno izvojevana u Beogradu i da je to bio maksimum crveno-belih".

Iako je veći prostor dat prolazu šampiona Češke Slavije u Borisovu protiv ekipe BATE za plej-of Lige šampiona, konstatuje se da se "zna veličina Sparte i da ima čemu da se nada".

Specijalizovani sportski list "Sport" predstojeći duel sa Zvezdom opisao je kao sudnji za Spartu, "da izgleda kao da je misija nemoguća, ali da uz pomoć ikone kluba Tomaša Rosickog mogu da nadoknade dva gola".

Tradicija nije na strani Sparte jer se u poslednjih 20 godina tri puta susretala sa porazima od 2:0 iz prvih mečeva i sva tri završavala eliminacijom od Milana (u Pragu 0:0), Genka (4:2) i Vasluija (1:0).

Samo jednom u istoriji kluba im je pošlo za rukom da ostvare takav podvig i to davne 1972. godine protiv Ferencvaroša (na Letni 4:1), a upravo je jedan od tadašnjih fudbalera Sparte Vladimir Taborski izjavom za "Blesk" pozvao sadašnju generaciju da primeni isti recept.

Pored rezultata iz Beograda, Sparti ne ide u prilog ni to što u stroju zbog povreda nisu čak desetorica, među kojima je i jedno od najzvučnijih pojačanja Semih Kaja.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Sparte i Crvene zvezde igra se od 19 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC