• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko su i koliko će "večiti" zaraditi od Evrope?

Autor mondo.rs

Novac od kvalifikacija za najveća dva evropska takmičenja ne donosi toliko mnogo novca kao i učešće u grupnim fazama. Upravo tom novcu nadaju se Crvena zvezda i Partizan koji su saznali imena rivala u plej-ofu za Ligu Evrope.

 Zarada Zvezde i Partizana od Evrope Izvor: MN PRESS

Šampion i vicešampion Srbije saznali su ovog petka imena rivala u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Partizan će za rivala imati mađarski Videoton, dok će Crvena zvezda igrati sa ruskim Krasnodarom, a osim evropske jeseni - plasman u takmičenje donosi i lepu zaradu.


Kvalifikacije u kojima su učestvovali Partizan i Crvena zvezda, ali i Mladost i Vojvodina koji su eliminisani već u prvim mečevima, ne donose naročito bogate premije.

Tako su timovi iz Lučana i Novog Sada, koji su evropski put završili u prvoj rundi kvalifikacija gde su ih "izbacili" azerbejdžanski Baku i slovački Ružomberok, inkasirali svega 215 hiljada evra, što nije novac koji može da im omogući veća ulaganja u igrački kadar.

Crvena zvezda, koja je takođe počela iz prvog kola Lige Evrope, do sada je zaradila 215 hiljada evra za eliminaciju Florijane, još 225 hiljada evra za trijumf protiv Irtiša, odnosno 235 hiljada evra nakon "rušenja" Sparte iz Praga - sve zbirno: 675.000 evra.

Problem u čitavoj priči je što je Zvezda dužna da po presudi Suda iz Lozane isplati dugovanja prema menadžerskoj agenciji Milana Ćalasana i sav zarađeni novac preusmerava se njemu.

Crvena zvezda će od UEFA zaraditi novac samo ukoliko uđe u grupnu fazu Lige Evrope. Takođe, premije za ovu sezonu evropskih kvalifikacija mogle bi da budu veće za 30-40 hiljada evra nego lane.

U pitanju su potraživanja na transfer Nikola Žigića, klijenta Milana Ćalasana, u Rasing Santander kada je pomenutom menadžeru pripalo 50% od dobijene sume. Zbog neplaćanja na vreme, i kamata, ta suma je "porasla". Zvezda je lane već isplatila 1.150.000 evra Ćalasanu, a sada je potrebno da vrati još dodatnih 1.450.000 evra. 

"Sve što zaradimo, UEFA konfiskuje i prosledi dalje. Te pare će otići agenciji menadžera Milana Ćalasana još za transfer Nikole Žigića, a po presudi CAS", kazao je Terzić.

Kada je u pitanju Partizan - on je učešće počeo u drugoj rundi Lige šampiona.

Kod najelitnijeg evropskog takmičenja "bonusi" za kvalifikacione runde se drugačije određuju i ne sabiraju se iz runde u rundu, nego je određeno koliko sleduje svakoj ekipi za "ispadanje" u određenom kolu Lige šampiona.

Kako je Partizan eliminisan u trećoj kvalifikacionoj rundi od strane Olimpijakosa - njima sleduje 420.000 evra, ali i dodatnih 260.000 evra koliko dobija svaki šampion svoje države koji ne uđe u grupnu fazu Lige šampiona - ukupno: 680.000 evra.

Međutim, tu se ne završavaju zarade "večitih".

Izvor: MN PRESS


Ukoliko budu eliminisani u plej-ofu od strane Videotona i Krasnodara - sleduje im 245.000 evra, dok je lepa novčana nagrada za one koji uspeju da uđu u Ligu Evrope.

Svaki učesnik grupne faze dobija 2.600.000 evra!

Takođe, u grupnoj fazi se svaki pozitivan rezultat nagrađuje: pobeda vredi 360.000 evra, remi 120.000 evra, a tu su i bonusi za šampione grupa (600.000 evra) i drugoplasirane (300.000) koji nastavljaju takmičenje u narednoj fazi i za to dobijaju novac (još 500.000 evra).

Nagrade nisu toliko sjajne kao u Ligi šampiona, gde su one gotovo pet-šest puta veće, ali je ovo svakako novac koji bi pomogao u funkcionisanju Partizana i Crvene zvezde.

Naravno, tu je i novac od ulaznica, TV prava i svega što još ide uz utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC