• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karager "dao" Konteu još godinu dana

Autor mondo.rs

Stručni komentator "Skaj sportsa" prognozira relativno brz rastanak Čelsija i trofejnog italijanskog stratega.

Menadžer Čelsija Antonio Konte pre nekoliko dana je praktično zavapio za pojačanjima, rekavši kako će sledeća sezona biti najteža u njegovoj trenerskoj karijeri.

Šampion Engleske ovog leta je prodao Nemanju Matića, od standardnih prvotimaca je na "izlaznim vratima" i Dijego Kosta, a dovedeni su Alvaro Morata (Real), Tiemu Bakajoko (Monako) i Antonio Ridiger (Roma).

Naizgled je sve na svom mestu, ali uz bitnu razliku da Čelsi prošle sezone nije igrao nijedno evropsko takmičenje. U kombinaciji sa dobrim zdravstvenim biltenom, "kratka" klupa Konteu nije predstavljala problem, osvojio je titulu i došao do finala FA kupa rotirajući petnaestak igrača.

Svestan da Liga šampiona donosi veliko dodatno opterećenje, on uporno traži od klupskih čelnika da mu pojačaju ekipu, ali za sada se to ne dešava. Zato je rezignirano reagovao na pitanje o prodaji Matića, stavljajući do znanja da to nije bila njegova odluka, za razliku od odluke o Dijegu Kosti.

Jasno je da Konte uglavnom nema poslednju reč kada su u pitanju transferi i zato Džejmi Karager veruje da neće još dugo ostati na Stamford Bridžu.

"Bio bih veoma iznenađen ako bi sledeće godine u ovom vreme Konte i dalje bio menadžer Čelsija. Mislim da on nije neko ko će se pomiriti sa mešanjem uprave u pitanja vezana za sastav ekipe, posebno nakon osvajanja titule", rekao je nekadašnji defanzivac Liverpula, sada stručni komentator "Skaj sportsa".

Karager je podsetio da se vlasnik kluba Roman Abramovič u proteklih 10-15 godina odrekao mnogih velikih trenerskih imena. Murinjo je smenjen dva puta, dok su Anćeloti, Skolari i Ranijeri ostali u Čelsiju manje od dve godine.

Za to vreme je, recimo, Arsen Venger stabilan u Arsenalu, iako je poslednju titulu osvojio 2004, a imao je i period od devet godina bez bilo kog trofeja.

"Čelsi funkcioniše na nemilosrdan način. Pomalo liče na Real Madrid, u smislu da ne vrednuju svog trenera kao drugi klubovi. Ne plaše se da 'otkače' veliko ime, ili da se opredele za promenu posle samo godinu dana, a opet, teško ih je kritikovati jer su u eri Abramoviča verovatno najtrofejniji engleski klub", kaže Karager.

"Njihova uprava ima veliki uticaj na pitanja vezana za tim i to verovatno frustrira Kontea, koji želi da ima više igrača na raspolaganju".

Karager je prodaju Matića izdvojio kao "savršen primer" Čelsijevog poslovanja.

"Da ste vi na mestu Kontea, zašto biste ga pustili, pogotovo u redove direktnog rivala? Ali, uprava će vam reći da je 45 miliona funti odlična svota za igrača starog 29 godina, kome je dovedena zamena od 22 godine. Mi ne znamo koliko dobar će biti Bakajoko, ali to je njihova filozofija. Zbog svega toga kažem da bi me iznenadilo ako Konte izdrži duže od 12 meseci".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC