• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstarenje "zmajeva" na 30. mjestu..

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Selekcija Bosne i Hercegovine i dalje se nalazi na 30. mjestu na najnovijoj listi najboljih svjetskih reprezentacija sa 815 bodova. Srbija i dalje zauzima 42. mjesto.

 FIFA LISTA: BIH na 30. mjestu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića na najnovijoj FIFA listi i dalje zauzimaju 30. mjesto. Za mjesec dana "zmajevi" nisu napredovali, ali ni pali na najnovijoj FIFA rang listi.

Ispred Bosne i Hercegovine nalazi se reprezentacija Irske koja i dalje ima jedan bod više.

Iz kvalifikacione grupe u kojoj je BiH, najbolje plasirana reprezentacija je Belgija koja je popravilia plasman za jedno mjesto i sada se nalazi na devetoj poziciji sa 1.194 boda, potom slijede Grci na 38.mjestu (716 bodova), Kiprani su takođe popravili plasman za jedno mjesto i sada su 94.(358), Estonija je ostala na 98.(337) dok je Gibraltar i dalje bez osvojenog boda.

Srbija je posljednju utakmicu odigrala 11. juna u Beogradu protiv Velsa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Narednu, u istom takmičenju, igra 2. septembra, takođe u Beogradu protiv Moldavije.

Srbija i dalje zauzima 42. mjesto!

Srbija ima 713 bodova, isto koliko i Rumunija i nalazi se ispred Japana i Australije, a iza Paragvaja, Češke i Nigerije.

Od rivala ekipe Slavoljuba Muslina iz kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal naredne godine, Vels je napredovao za dve pozicije i sada je 18, Republika Irska ostala je 29, kao i Austrija 37, odnosno Gruzija 112, dok je Moldavija pala za jedan stepenik na 159.

Na samom vrhu došlo je do promjene, Brazil se posle samo mjesec dana vratio na prvo mjesto ispred Njemačke, treća je Argentina, dok su Švajcarska i Poljska na četvrtoj i petoj poziciji što im je najbolji plasman ikada.

Selekcija Portugalije skliznula je za dva na šesto mjesto, a u Top 10 su Čile, Kolumbija, Belgija i Francuska.


Sljedeća FIFA rang lista izlazi 14. septembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC