• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić savjetuje Rijeku: Pametno u Pireju, i na gol

Autor mondo.rs

Trener Partizana Miroslav Đukić za riječki "Novi list" pred dvomeč Rijeke i Olimpijakosa i iskustvima crno-bijelih iz utakmica sa šampionom Grčke. "Rijeci želim da ostvari svoje snove. Imaju kvalitet i pamet", kaže Đukić.

 Trener FK Partizan Miroslav Đukić - savjeti za NK Rijeka Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Bez želje da se miješa u posao treneru šampiona Hrvatske Matjažu Keku, šef stručnog štaba Partizana Miroslav Đukić je na molbu "Novog lista" iz Rijeke, analizirao igru Olimpijakosa na osnovu iskustva iz dvomeča sa crno-bijelima, a pred duele Rijeke i grčkog šampiona u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

Đukić je iznio niz pohvala na račun Rijeke, ali i Olimpijakosa, ustvrdivši i da je Partizan u 180 minuta protiv grčke ekipe bio sveukupno bolji, ali da mu je nedostajalo ono što se u Evropi nemilosrdno kažnjava.

Riječanima je poručio da u Pireju moraju da odigraju pametno, hrabro, mudro i da daju gol ako žele prolaz u grupnu fazu Lige šampiona.

"Kao što sam na konferenciji za novinare poslije druge utakmice u Pireju naglasio, Partizan je bio bolji tim svih 180 minuta! Nije bilo dovoljno za prolaz jer Grci imaju ono što nedostaje Partizanu, iskustvo igranja evropskih utakmica. Presudilo je to u prvom susretu na našem terenu. Napravili smo tri greške, platili danak neiskustvu igranja ovakvih utakmica. Igrači Olimpijakosa su znali da kazne našu naivnost. Takve greške se u Evropi ne praštaju. To je ono što nam je nedostajalo, samo iskustvo igranja evropskih utakmica", kaže Đukić u intervjuu za "Novi list".

O taktici Partizana u Pireju, Đukić je rekao:

"Partizan uvijek igra ofanzivno, napadački. To je moja fudbalska filozofija. Igrali smo tako u Beogradu i Pireju. Respektujemo svakoga, ali se ne plašimo nikoga. Na suparnike idemo otvorenog garda, pritiskamo. Ostaje žal, ne zbog toga što nismo prošli, već zbog onog rezultata iz Beograda koji nije bio realan, nije bio slika onoga što se događalo na terenu. U revanšu smo se trudili da neutrališemo greške, ali ponekad u sportu treba imati i sreće. Nama nije bila naklonjena. Olimpijakos je čvrsta ekipa, dugo igraju zajedno na evropskoj sceni, stalan je učesnik Lige šampiona. Kvalitetni pojedinci u službi su kolektiva. To je najjača snaga svake ekipe - kolektiv".

Upitan šta bi savjetovao kolegu iz Rijeke, Matjaža Keka, Đukić je odgovorio:

"Ne dijelim lekcije kolegama. Partizan igra napadački, to je sistem igre kojem težimo. Igramo čvrsto bez obzira na to ko je na drugoj strani. Svaki šef ima svoj sistem igre, svoju filozofiju, ovo je naša. Rezultati su ogledalo svakog trenera. Kek je prvak Hrvatske, Rijeka je slomila rogove austrijskim bikovima iz Salcburga. Kek će najbolje znati da iskoristi vrline svog tima, kako da anulira brze tranzicije igre Olimpijakosa po bokovima".

Na pitanje ko je najopasniji igrač Olimpijakosa, Đukić nije imenovao jednog igrača, već...

"Ekipa! Igraju timski, čvrsto, agresivno, a imaju individualni kvalitet. Imaju odličnu organizaciju igre, homogena su ekipa. Svi rade u defanzivi, maksimalno se žrtvuju, pomažu jedan drugome. Imaju dobar intenzitet igre"

O Rijeci...

"Rijeka je prošle sezone ostavila izuzetan utisak, sjajno ukomponovana ekipa igrala je fudbal za uživanje. Ubedljivo je osvojila 'duplu krunu' poslije 11 godina dominacije Dinama. Postala je ozbiljna opcija u hrvatskom fudbalu, i ove godine je prvi favorit za titulu. U Evropi je pred velikim izazovom. U plej-ofu je sve moguće. Rijeka zna da igra na rezultat. Valja odigrati hrabro i mudro u Pireju, dati gol, a onda su sve opcije otvorene. Navijači su uvijek dvanaesti igrač. U Pireju je njihova energija silna, ali vidio sam i da je Rujevica vulkan".

Da li Rijeka može da iskoristi to što prvenstvo Grčke počinje tek 19. avgusta?

"Oni još uštimavaju svoj orkestar, biće sve bolji... Vraća im se nekoliko igrača ključnih za ekipu. Ipak, nikakva zavaravanja, dobar je tim, igraće žestoko na pobedu u prvoj utakmici. Jurišaće. Rijeka mora da odabere taktiku i pamet u glavu. Sve ostalo je stvar trenutka, sreće, bolje koncentracije, iskustva...", kaže Đukić.

Na pitanje šta bi, da može da vrati vrijeme, promijenio da opet igra protiv Olimpijakosa, Đukić je ovako odgovorio:

"Učimo na greškama. To je najskuplja školarina, ali dobra... Greške su proizvod faze uigravanja i neigranja evropskih utakmica.  Da biste preživjeli u Evropi, morate imati defanzivnu čvrstinu, ne možete da primite pet golova za 180 minuta i očekivati prolaz... Rijeci se to sigurno neće dogoditi, pomoći će joj i naše iskustvo... Ali za prolivenim mlijekom ne treba plakati, mi idemo dalje. Rijeci želim da ostvari svoje snove. Imaju kvalitet i pamet. Često je to veće bogatstvo od novca...".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC