• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin test sa dva napadača: Petica!

Autor mondo.rs

Zvezda ne staje, Boaći ne staje, Borjanova mreža se ne trese!

 Zvezdin test sa dva napadača: Petica! Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da "budže" samopouzdanje pred dvomeč sa Krasnodarom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Još jednom ubedljivom pobedom produžili su niz na sedam utakmica, Ričmond Boaći je nastavio golgetersku seriju i posle sedam "evropskih", dodao i dva gola na domaćoj sceni, a Milan Borjan je nastavio da uspešno krije put lopti do svoje mreže...

U četvrtom kolu Superlige Srbije, Radnik Surdulica - Crvena zvezda 0:5 (0:1)!

Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Boaći, a po jedan gol postigli su Mičel Donald i Slavoljub Srnić, dok je Bratislav Pejčić matirao svog čuvara mreže.

Sjajni napadač iz Gane najavio je goleadu pogotkom iz penala u 18. minutu, a upravo on je i stavio tačku prelepim lop udarcem u 76. U međuvremenu, brzopotezna tri gola rešila su pitanje pobednika. Ubrzo po povratku sa odmora, u 51. minutu, Mičel Donald je iskoristio lepo dodavanje Pešića, zatim je nepunih 60 skeundi kasnije usledio nesporazum veziste domaćih, Pejčića i golmana Čančarevića, a onda je u 54. Slavoljub Srnić realizovao šansu na asistenciju Donalda.

Bila je ovo sedma uzastopna pobeda crveno-belih ove sezone, uz fenomenalnu gol-razliku 18:0! Novom "trojkom", Zvezdini fudbaleri ostaili su uz Vojvodinu jedini neporažen tim u prva četiri kola domaćeg prvenstva, a i novosadski crveno-beli, takođe, nemaju primljen gol.

Još jedna sjajna partija sigurno će doprineti samopouzdanju ekipe Vladana Milojevića, koji je odlučio da za ovu utakmicu odmori Gelora Kangu, a po prvi put od starta zaigra sa dvojicom napadača. Uz Boaćija, golu rivala pretio je Aleksandar Pešić, koji je ovaj put umesto pogotka upisao asistenciju.

Videćemo da li je Zvezdin trener formacijom 4-4-2 želeo samo da zbuni Ruse ili će zaista i u Krasnodaru zaigrati tako ofanzivno.

Očekivano, povređenog Branka Jovičića - kojem su saigrači opet posvetili pobedu, a pre utakmice zajedno sa navijačima mu poslali poruke podrške - na poziciji defanzivnog veziste zamenio je Damijen Le Talek, dok su štoperski par, kao i do sada na domaćoj sceni, činili Savić i Babić. Rezultat govori da su uspešno odradili svoje zadatke, međutim, bilo je par situacija kada je odbrambena linija, u kojoj je falio Milan Rodić, mogla i bolje da interveniše. Očekuje se, ipak, da Rodić bude u timu narednog četvrtka, a dodatnu priliku za uigravanje Savić i Babić imaće u nedelju protiv OFK Bačke na stadionu Rajko Mitić.

Što se tiče domaćeg tima, može se reći da je "hrabro poginuo". Simo Krunić je pokušao da iznenadi rivala sa samo trojicom igrača u odbrani, igrali su Surduličani dobro i rastrčano u prvom poluvremenu, ali su po povratku sa odmora brzo upali u Zvezdinu "mašinu"...

RADNIK:Čančarević - Tanasin, Gojković (72. Milovanović), Ivanović, Pavlović - Pejčić, Mićić (56. Purović) - Kjeremeh (61. Stanković), Radović, Mirosavljević - Zlatanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Anđelković, Savić, Babić, Stojković - Radonjić, Le Talek, Donald (75. Milijaš), Srnić (82. Adžić)- Boaći, Pešić.

Utakmicu je sudio Nenad Đokić.

Istovremeno sa duelom u Surdulici, u Ivanjici su se sastali Javor i Spartak. Taj meč završen je bez pobednika - 1:1.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 5:0 od 76. minuta, drugim golom Ričmonda Boaćija! Sjajno je reagovao Zvezdin napadač i, između trojice protivničkih igrača, uspeo da udarcem iz prve posle dugačkog dodavanja lobuje Ognjena Čančarevića. Gol za TV špice!


gol
Izvor: YouTube


- Odličan šut Mirosavljevića pod prečku u 65. minutu, ali i "panterska" intervencija Borjana. Od svega, samo osmi korner za Radnik.

- Još pola sata do kraja utakmice. Sve je već rešeno furioznim početkom drugog dela gostiju.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 4:0 od 54. minuta! Seriju golova nastavio je Slavoljub Srnić posle sjajnog dodavanja Mičela Donalda.

gol
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena  zvezda vodi 3:0 od 52. minutu autogolom Bratislava Pejčića, koji se nije razumeo sa svojim golmanom i glavom poslao loptu iza njegovih leđa...

zvezda
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 51. minuta golom Mičela Donalda posle odlične asistencije Pešića.


gol
Izvor: YouTube


- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Poluvreme. Odličan tempo igre viđen je u prvom poluvremenu. Bilo je šansi na obe strane, pa se nadamo uzbuđenjima i u drugom delu utakmice.


- Solidan pokušaj Radovića u 41. minutu, ali je siguran bio Milan Borjan na golu Zvezde.

- Mnogo bolje mogao je Nemanja Radonjić da šutira u 35. minutu iz dobre pozicije, pošto se lopta odbila do njega. Učinio je, ipak, to iz prve, prilično nekontrolisano...

- Još jedan korner za Radnik u 31. minutu i još jednom ne baš sigurna intervencija Zvezdine odbrane. Moraće crveno-beli da porade na prekidima u narednom periodu...

- Dve velike prilike za Crvenu zvezdu da duplira prednost u 25. minutu! Prvo je Radonjić proigrao Boaćija, koji je bio u odličnoj poziciji, ali je Čančarević uspeo da mu "uđe u šut" i odbrani. Zatim je lopta došla do Pešića, ali je njegov šut po zemlji jedan od igrača Radnika uspeo da zaustavi na gol-liniji.

sansa
Izvor: YouTube


- PREČKA
je sačuvala gol Zvezde u 21. minutu, posle snažnog šuta Frensisa Keremeha sa više od 20 metara!

radnik surdulica
Izvor: YouTube


- GOOOL, Crvena zvezda vodi 1:0. Ričmond Boaći nastavlja golgetersku seriju. Precizan je bio napadač crveno-belih sa bele tačke u 18. minutu.


gol
Izvor: YouTube


- PENAL za Crvenu zvezdu u 17. minutu! Sudija Đokić je pokazao na belu tačku posle pada Pešića, koji se iznenada našao sam pred Čančarevićem i pokušao da obiđe golmana Radnika.

zvezda
Izvor: YouTube


- Opasni su domaći fudbaleri posle kornera, a to je potvrdio i Zlatanović u 14. minutu, kada je "makazicama" želeo da savlada Borjana, ali je njegov atraktivan pokušaj, ipak, bio neprecizan.

- Prete i domaći! Dušan Mićić je odlično skočio u 6. minutu na centaršut iz kornera, šutirao je glavom, ali pored gola.

- Prvu šansu imali su gosti, kada je posle centaršuta Stojkovića u 3. minutu Gojković uspeo da izbaci loptu u korner i otkloni opasnost pred svojim golom.

- Fudbaleri Crvene zvezde na teren su izašli u majicama na kojima je pisalo "Za Branka", što je poruka podrške povrđenom Branku Jovičiću. Podršku neumornom vezisti pružili su i navijači Zvezde, parolom: "Branko čekamo da opet kao lav se boriš".

REZULTATI 4. KOLA SUPERLIGE:

Javor - Spartak 1:1 (0:0)
/Ivanovski 64 - Radovanović 84/

Radnik - Crvena zvezda 5:0 (0:1)
/Boaći 18'p, 76, Donald 51', Pejčić ag 52', Srnić 54'/

Mačva - Radnički 1:2 (0:1)
/Matić 65' - Pavkov 17', Stojanović 95'/

Bačka - Napredak 1:4 (1:2)
/Vulić 8', Šljivić 26', Alivodić 73', Urošević 85'/

Borac - Vojvodina 0:2 (0:1)
/Bempah 27', Mihajlović 79'/

Čukarički - Mladost 1:0 (1:0)
/Ožegović 45'+/

Partizan - Voždovac 1:3 (1:2)
/Đurđević 7'p - Stuparević 8', Duronjić 38', Ješić 88'/

Rad - Zemun 2:0 (0:0)
/Zonjić 65', Denić 94'/

TABELA: Crvena zvezda 12, Vojvodina 12, Voždovac 10, Partizan 9, Spartak 7, Mačva 6, Radnički (-1) 6, Čukarički 6, Napredak 4, Mladost (-1) 4, Rad 4, Radnik 4, Javor 4, Zemun 1, Bačka 0, Borac 0.

Naredno kolo, u nedelju: Zemun - Čukarički, Vojvodina - Partizan, Napredak - Borac, Radnički - Rad, Crvena zvezda - Bačka, Spartak - Mačva, Mladost - Radnik i Voždovac - Javor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC