• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovičić: Samo jedan može na gol

Autor mondo.rs

Na pripreme je došao kao treći golman, a u nedelju mu je Miroslav Đukić ukazao poverenje od prvog minuta meča protiv Vojvodine.

 Marko-Jovicic-golman-FK-Partizan Izvor: MN PRESS

Marko Jovičić (22) za mnoge se neočekivano našao u prvoj postavi Partizana za derbi susret 5. kola Superlige u Novom Sadu.

Filip Kljajić za kratko vreme je napravio nekoliko kikseva koji su skupo koštali ekipu i trener Miroslav Đukić je odlučio da napravi promenu.

Međutim, umesto iskusnijem Nemanji Stevanoviću, koji je u finišu prošle sezone dao doprinos osvajanju oba domaća trofeja, šansu je ukazao Jovičiću, mada je ovaj prethodno imao samo jedan nastup u prvom timu - na gostovanju Radničkom 15. maja 2016, kod trenera Ivana Tomića.

"Nemanja i ja smo odlični prijatelji. Naš posao je takav da na gol ne možemo obojica. Šef je odlučio i ja sam se trudio da opravdam ukazano poverenje", izjavio je Jovičić za zvanični sajt crno-belih.

Pomenuta utakmica na kojoj je debitovao, bila je, takoreći, revijalna, jer je titula uveliko bila izgubljena, dok je u nedelju protiv Vojvodine pobeda bila imperativ...

"Bilo je samo pozitivne treme. Znao sam da neće biti lako, ali dugo sam čekao ovaj trenutak i bio sam spreman da ispunim sve zadatke. Zaista mi mnogo znači, ali mi je još draže što smo pobedili".

Napad Vojvodine nije ga stavio na preterane muke - mnogo zaposleniji bio je njegov kolega Emil Rockov - međutim, Jovičić je od prvog kontakta sa loptom delovao sigurno i to se pozitivno odrazilo na igru čitave odbrambene linije.

Na kraju je čak štoper Bojan Ostojić dao pobedonosni gol.

"Znali smo odakle preti opasnost. Vojvodina je odlična ekipa, igrali su tvrdo i angažovano, ali smo pokazali da smo bolji", rekao je momak sa brojem 61 na leđima, koji se svojevremeno kalio u Teleoptiku i Žarkovu.

Upitan da li pred utakmicu sprovodi neke posebne rituale, odgovorio je da ume da potraži inspiraciju u snimcima intervencija svojih golmanskih uzora, a to su Iker Kasiljas, Kejlor Navas i Klaudio Bravo.

Partizanu već u četvrtak predstoji nova važna utakmica, protiv Videotona, zatim u Humsku 1 stiže Napredak, pa slede revanš sa Videotonom i "večiti" derbi... U tim mečevima videće se da li je prvak Srbije definitivno dobio novog standardnog čuvara mreže.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC