• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rus napustio Vardar, došao bivši trener Zvezde

Vardar u velikim problemima. Samsonenko napustio fudbalski i rukometni klub, Sedloski otišao, došao Janevski.


Prvak Makedonije Vardar pokušaće da se domogne Lige Evrope preko Feberbahčea. Crveno-crni neće imati nimalo lak zadatak, a posao im je znatno otežan posle najnovijih previranja u klubu i šokantnog odlaska vlasnika Sergeja Samsonenka.

Sve je puklo posle odluke Rusa da za duel sa Turcima stavi izuzetno visoke cene karata za makedonske standarde - od 30 i 50 evara.

Samsonenko je pretrpeo niz  oštrih kritika javnosti i medija, posle kojih je odlučio da napusti klub, ali ne samo fudbalski klub, već i rukometni, koji je ove sezone doveo do titule prvaka Evrope, što je najveći uspeh u istoriji makedonskog sporta.

Vlasnik lanca sportskih kladionica "BetCity" kupio je Vardar 2014. godine za 81.000 evrra, a već ove doveo ga na korak od plasmana u grupnu fazu UEFA takmičenja.

Vardar je u kvalifikacijama za Ligu šampiona poražen od Kopenhagena u gostima 4:1, što nakon trijumfa 1:0 u Skoplju nije bilo dovoljno da nastavi borbu za elitno takmičenje, a samim tim i obezbedi plasmana u Ligu Evrope.

Nakon napada javnosti, Samsonenko je rešio da skopski klub u finansijski vrlo stabilnom stanju vrati starim vlasnicima.

Da je "projekat Vardar" počeo da se raspada najavio je i Goce Sedloski. Dosadašnji trener podneo je ostavku, pravdajući se da je o njoj razmišljao još posle eliminacije od Danaca, a da je izgubljen derbi od Škendije prelio čašu.

Na njegovo mesto postavljen je Čedomir Janevski, nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde i selektor reprezentacije Makedonije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC