• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dres koji Mbape nikada neće obući...

Autor mondo.rs

Da vam je neko u aprilu-maju rekao da će u septembru i Nejmar i Mbape igrati u Pari Sen Žermenu, šta biste mu odgovorili?

"Kilijan Mbape je danas i dalje igrač Monaka. To je istina. Nije spin, nego istina", rekao je selektor reprezentacije Francuske, Didije Dešan, novinarima okupljenim u Klerfontenu na okupljanju "petlova".

Ali…

"Ali, promeniće klub i ostati u našoj Ligi 1. Budućnost će nam reći da li je doneo dobru odluku", indirektno je Dešan potvrdio da je neverovatna priča o pozajmici i novom ismevanju UEFA finansijskog fer-pleja zapravo tačna.

A, da je tačna moglo se naslutiti i po promociji Stevana Jovetića u Monte Karlu, gde je odmah po dolasku iz Intera za 11 miliona evra obukao dres sa brojem "10", koji je bio namenjen za Mbapea, ali koji on nikada neće nositi.

Ili, hoće ako se jednog dana možda vrati u Monako.

Posle rastanka sa Bernardom Silvom, koji je prešao u Mančester siti, "kneževi" su namenili najpoznatiji broj u svetu fudbala za svoju 18-godišnju zvezdu, međutim kada je mladić čuo da ga u rodnom Parizu, u klubu za koji navija i koji je doveo Nejmara iz Barselone za 222 miliona evra čeka plata od 15 miliona po sezoni - VEĆ SADA - odlučio je da se zahvali na časti i spakuje kofere.

Uradiće to danas ili sutra, s obzirom na to da je Dešan, svestan situacije, dozvolio klubovima da lekarske preglede obavljaju u trening centru reprezentacije Francuske.

Tako bi u francuskoj "Kući fudbala" trebalo da bude i zvanično obavljen nikada viđeni transfer u kojem će prvak države pozajmiti najboljeg igrača i jednu od najvećih zvezda svetskog fudbala vicešampionu i najvećem rivalu, a onda čekati leto 2018. kako bi i zaradio astronomskih 185 miliona evra.

Ovaj transfer trebalo je da bude obavljen i ranije, ali je odložen jer je pravni tim Pari Sen Žermena "češljao" još neke od tačaka iz uništenog i obesmišljenog UEFA finansijkog fer-pleja, koji su arapski biznismeni iz "Grada svetlosti" zgazili dva puta istog leta - prvo "finansijskim dopingom" odnosno privatnom uplatom Nejmaru kojom je on lično otkupio svoj ugovor od Barselone i to novcem koji je dobio od države Katar za promociju FIFA svetskog prvenstva 2022. godine, a onda i pozajmicom Mbapea, posle koje će PSŽ imati tri godine da "ispegla" minus od skoro 200 miliona evra.

Kada bi vam neko rekao negde u aprilu-maju da će Nejmar i Mbape igrati ove sezone u Pari Sen Žermenu, šta biste mu rekli?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC