• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako može PSŽ, oni će - Bejla i Grizmana!

Autor mondo.rs

Uspeh Pari Sen Žermena u dovođenju Nejmara i Kilijana Mbapea u istom prelaznom roku motivisao je Vudvarda da krene sa pripremama za dva mega transfera narednog leta.

Uspeh Pari Sen Žermena na tržištu igrača ovog leta, koji je u isto vreme i ponizio UEFA finansijski fer-plej program, motivisao je izvršnog potpredsednika Mančester junajteda, Eda Vudvarda, da započne pripreme za dva mega transfera na leto 2018. godine.

Engleski mediji navode da će Junajted do kraja sezone pokušati da dovede i Antoana Grizmana iz Atletiko Madrida i Gareta Bejla iz Real Madrida.

Svestan da njegov klub ima nemerljivo veću popularnost od PSŽ-a na globalnom nivou i da se imena devetorice aktivnih igrača Junajteda nalaze među 30 najprodavanijih dresova u svetu, računajući od 1. maja do danas (Pol Pogba je na prvom mestu), Vudvard je počeo rad na pripremi finansija koje su neophodne da se pomenute dve zvezde i nađu na "Old Trafordu".

U Engleskoj se Vudvardu pripisuje procena da će 105 miliona evra uloženih u Pogbin transfer u Juventusu vrlo brzo doneti profit, a na čelu kakvog kluba se nalazi shvatio je kada je u pomenutom izveštaju "Sport Direct" kompanije iza Pogbinog imena na drugom mestu video Romelua Lukakua.

Vudvard je istog trenutka dobio jasnu potvrdu da će se i 90 miliona evra uloženih u Belgijanca "okrenuti" već u toku ove sezone i da to ima velike veze sa imenom Mančester junajted utoliko što su i Pogba i Lukaku iza sebe ostavili Edena Azara, Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Pored prihoda od prodaje dresova, Junajted može da računa na ogroman novac od prodaje TV prava za prenose Premijer lige, a menadžer Žoze Murinjo uspeo je kroz Ligu Evrope da vrati "đavole" u Ligu šampiona, takmičenje u kojem će samo učešće svakako pojačati klupske prihode za fiskalnu 2017. godinu.

Stoga, Grizmanova izlazna klauzula od 100 miliona evra deluje kao rutinska stvar za engleskog velikana (broj "7" je i dalje slobodan u Mančesteru), koji će ipak morati da upotrebi svoje pregovaračke sposobnosti i veze u vodećim evropskim medijima kako bi bila kreirana atmosfera u kojoj Bejl više neće biti nezamenljiv u Realu. Iako deluje da je to već sada slučaj…

Englezi se i dalje ne bave sumom koju bi Real prihvatio da pusti Bejla ispod izlazne klauzule, koja u Velšaninovom slučaju iznosi pola milijarde evra, ali podsećaju da će Junajted bez problema opravdati transfer od, recimo, 200 miliona evra ako to bude uspelo Pari Sen Žermenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC