• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na startu - bod: Partizan dobar, Stojković sjajan!

Autor mondo.rs

Crno-beli remizirali protiv Jang Bojsa u prvom kolu Lige Evrope u Švajcarskoj. Janković doneo vođstvo u 13. minutu, a domaćin ekspresno izjednačio.


Partizan je grupnu fazu Lige Evrope "otvorio" remijem!

Crno-beli su na stadionu "Švajcarska" u Bernu odigrali nerešeno protiv Jang Bojsa i ušli u Ligu Evrope značajnim bodom, osvojenim "na strani".

Poveli su igrači srpskog šampiona lepim pogotkom Marka Jankovića u 11. minutu, pa brzo primili gol u 13. posle šuta "punom" Kristijana Fasnahta, za konačnih:


JANG BOJS - PARTIZAN 1:1 (1:1)

Maestralni golman crno-belih Vladimir Stojković zaslužio je titulu apsolutnog heroja utakmice u prvom poluvremenu, u kojem je domaćin bio konkretniji i zadao nekoliko opasnih udaraca (posebno posle prekida), ali ih je čuvar mreže srpskog šampiona sjajno zaustavio.

Ziceri, šutevi iz daljine, pa čak i jedan nehotični udarac Marka Jevtovića... Sve je Stojković večeras "skidao", podigavši ZID pred svojim stativama.



Posle pauze, Partizan je izašao na teren ofanzivniji i spremniji da napadne, što je i činio, ali promene rezultata ipak nije bilo. Crno-beli su zaigrali hrabro, na pobedu, i jurišali su na protivnika, a Stojković je na drugoj strani terena ostajao pribran i sprečavao nove pretnje domaćih.

Na kraju najboljeg napada Beograđana, Leandre Tavamba je u 81. minutu propustio svoju drugu i najozbiljniju priliku da donese novu prednost, šutem preko gola.

U periodu velike bitke na sredini terena, Stojković se istakao i u drugom delu, sprečivši u 70. minutu dva uzastopna šuta domaćih - i to u jednoj akciji! Sjajni čuvar mreže i tim bravurama je obeležio odličan meč pred 13.000 gledalaca, u kojem je srpski šampion pred Grobarima osvojio bod koji bi mogao da bude i te kako važan u borbi za plasman.

U okviru iste grupe, u Kijevu, tamošnji Dinamo gubio je od Skenderbega na poluvremenu, ali je na kraju ipak pobedio - 3:1. U sledećem kolu Grupe B, Partizan će 28. septembra dočekati Dinamo Kijev, a Jang Bojs će gostovati Skenderbegu.

JANG BOJS: Von Balmos - Mbabu, Von Bergen, Nuhu, Lotomba - Fasnaht, Sanogo, Sov, Sulejmani (od 84' Šik) - Nsame, Asale (od 68' Ngamaleu)

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Ostojić, N.G. Miletić - Everton, Jevtović, Tošić (od 88' Pantić), Janković - Tavamba, Ožegović (od 64' Solomon).


IZ MINUTA U MINUT:

kraj utakmice - 1:1!

94' Ostojić je šutirao posle kornera, ali je glavom promašio gol i poslao loptu u gol-aut.

94' Solomon je povukao poslednji napad Partizana i iznudio korner! Navijači glasno podržavaju crno-bele dok se Janković približava lopti.

90' Igraće se još četiri minuta nadoknade.

90' Solomon se izborio za prostor u šesnaestercu domaćih, ali se spetljao s loptom i poslao je u gol aut.

88' Izmena među crno-belima - izlazi Zoran Tošić, ulazi Danilo Pantić.

87' Šansa za Partizan - iznenadna! Solomon se sam izborio za priliku između nekoliko defanzivaca, šutirao špicem kopačke i pogodio golmana. Dobar trud ofanzivca crno-belih.

85' Još jedna odbrana Stojkovića. Ovog puta nije imao problema, jer je Sou iz ozbiljne prilike sa ivice kaznenog prostora šutirao nedovoljno jako da ugrozi srpskog golmana,

84' Srpski vezista Miralem Sulejmani izlazi iz igre i ustupa mesto Šiku.

81' Velika šansa za crno-bele i promašaj Tavambe! Janković je dodao Tošiću, on je proigrao snažnog napadača, ali je on ponovo šutirao previsoko...

80' Dobar centaršut Sulejmanija na glavu Ngamaleua, ali su crno-beli prisebni u defanzivi.

- 13.004 gledalaca večeras je na stadionu "Švajcarska". Veliki deo čine navijači Partizana.

77' Žuti karton za Fasnahta. Oštro je udario Vulićevića po nogama u petercu i sasvim opravdano dobio kaznu.

75' Sada grub faul na Solomonu. Ostao je napadač Partizana na travi posle udarca defanzivca Jang Bojsa Adamsa.

72' Ostojić se žali na bol, posle snažnog duela sa vezistom domaćih Nsameom i udarca glavom o glavu. Morao je štoper crno-belih nakratko i da napusti igru da bi mu bila pružena pomoć.

70' Maestralni Stojković! Čuda pravi golman crno-belih! Odbranio je udarac Soua sa oko sedam metara, pa Fasnahta sa ivice kaznenog prostora!



68' Izmena i među domaćima. Izlazi Asale, a ulazi Ngamaleu.

65' Još jedan napad Partizana, još jedan centaršut Tošića, ali i neprecizan šut Jevtovića posle kornera.

64' Tavamba pokušava da asistira Jankoviću petom, ali je strelac prvog gola bio u ofsajdu. Odmah potom - prva izmena. Ožegović izlazi, Solomon ulazi u igru.

63' Ožegović kraj kornera dribla dvojicu domaćih, a Sulejmani pravi faul. Everton je posle prekida pokušao iz daljine, pa sa oko 20 metara šutirao pored stative.

61' Hrabar je Partizan u ovim trenucima. Pokušavaju crno-beli da "napadnu" još jedno vođstvo i iznova kreću u napade, sa očiglednom željom da diktiraju ritam.

57' Miletić je zadobio očigledan udarac kraj aut linije, sudija svira prekršaj. Tošić je centrirao iz prekida, lopta je posle nekoliko kontakata došla do Tavambe, ali se napadač aktivirao iz ofsajda.

Izvor: MONDO



54' Zoran Tošić pada u kaznenom prostoru, sudija prekida igru i dosuđuje - indirekt! Očigledno je arbitar iz Rumunije bio u kontaktu sa pomoćnikom pre nego što je još jednom fudbaleru Partizana dodelio žuti karton zbog pokušaja da simulira. Sada je teško proceniti na osnovu snimka da li je bilo kontakta... Isprva se učinilo da jeste...

52' Domaći sada pokušavaju iz daljine, a Stojković sprečava opasnost izbacivši loptu u korner. Jang Bojsi izvode dva "vezana" prekida, a Partizan mirno reaguje.

51' Žuti karton za Ognjena Ožegovića. Hteo je napadač Partizana da iznudi faul na ivici kaznenog prostora, ali je sudija iz Rumunije prekinuo igru i dosudio indirekt, a centarfora kaznio opomenom zbog pokušaja da simulira prekršaj.

50' Partizan ofanzivniji na startu nastavka.

47' Na početku drugog dela - umalo šansa za crno-bele. Bek Miletić je protrčao po levoj strani, poslao dobru loptu u peterac domaćih, ali tamo nije bilo njegovih saigrača da natrče i upute udarac.

- Dok je u Švajcarskoj 1:1, u Ukrajini Skenderbeg vodi protiv Dinamo Kijeva na poluvremenu, 1:0.

45' - poluvreme

41' Opet sjajna odbrana Stojkovića! Ovog puta zapretio mu je Jevtović, pokušavši da izbije loptu u korner. Dobila je lopta pravac koji vezista crno-belih nije želeo, krenula u okvir gola, ali je odlični golman ponovo bio na mestu i izbacio je u korner.

39' Ožegović pada na travu posle duela, na oko 20 metara od gola, ali rumunski sudija Ištvan Kovač ne svira faul. Centarfor Partizana proveo je neko vreme na tlu, žaleći se na udarac.

38' Sulejmani i Vulićević igraju "jedan na jedan", a defanzivac Partizana izlazi iz tog duela kao pobednik. Na drugoj strani terena, Đukić ponovo bar privremeno komanduje Ožegoviću i Tavambi da promene stranu.

37' Umalo šansa za Jang Bojse, koju ovog puta sprečava štoper Miletić. Asale se namestio na šut, ali je defanzivac crno-belih uklizao i na vreme blokirao pokušaj.

35' Ostojić dobija žuti karton. Faulirao je Asalea daleko od gola, srušivši ga posle duela koji je dugo trajao.

32' Bambi Tošić lepo centrira iz prekida, lopta preleće na "drugu" stativu, ali je crno-beli ne vraćaju pred gol domaćina.

28' Jang Bojs sada stvara veliku šansu posle auta, a Ostojić je ovog puta spasio gol. Štoper je glavom izbio loptu u korner, pozicioniran metar od gol crte.

27' Period ofanzive Jang Bojsa. Sulejmani je ponovo izveo korner, posle kojeg crno-beli otklanjaju opasnost.

25' Velika šansa za Jang Bojs posle prekida i odlična odbrana Stojkovića - sa manje od metar udaljenosti! Šutirao je Nsame, posle kornera koji je izveo Miralem Sulejmani.

- Ovako je izbliza izgledalo slavlje fudbalera Partizana i njihovih navijača posle gola:



19' Dupli pas Tošića i Tavambe, umalo uspešan, zapretio je domaćima, ali se Jang Bojs ipak brani od ovog naleta.

14' Brzo izjednačenje - 1:1.

Gužva u kaznenom prostoru crno-belih i snažan udarac Fasnahta, koji šutem "punom" šalje loptu u mrežu Beograđana. Iz tri pokušaja na startu utakmice videli smo dva gola.

13' Jang Bojs kreće u napad i iznuđuje prvi korner na utakmici. Vulićević je izbio loptu iza gola, a Stojković je mirno reagovao posle prekida - izbacivši loptu u aut.




10' PARTIZAN VODI! 1:0!

Zoran Tošić lepo je pronašao Jankovića na levoj strani, Crnogorac je prihvatio loptu, namestio se i zatresao mrežu sa desetak metara udaljenosti!

Prva šansa i odmah pogodak!





9' Prva šansa domaćih - odbrana Stojkovića! Domaći nisu izbacili loptu u aut dok je jedan igrač Partizana ležao na travi, pa su nastavili akciju. Asale je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je golman crno-belih bio na mestu.

8' Prvi pokušaj crno-belih - neprecizan. Miletić je lepo istrčao kontru, Janković je idealno ostavio Tavambi na oko 20 metara od gola, a on je šutirao visoko, visoko preko prečka.

6' Domaći pokušavaju centaršutem da stvore šansu, ali štoper Miletić mirno rešava tu situaciju sa ivice peterca. Odmah potom, Ožegović je iznudio prekršaj na polovini terena. Lotomba ga je udario laktom u lice.

3' Đukić je na početku utakmice napravio promenu u odnosu na prethodne mečeve, pa je Marka Jankovića bar na startu prebacio na desnu stranu, a Zorana Tošića na levu.

2' Prvi korner za crno-bele, posle kojeg se Ožegović kliza. Bez opasnosti po domaće.

1' Meč je počeo! Crno-beli će u drugom poluvremenu napadati ka tribini sa svojim navijačima, sada smeštenih iza gola Vladimira Stojkovića.




Prvo kolo Lige Evrope: Jang Bojs - Partizan!

Crno-beli od 19 časova igraju u Bernu utakmicu 1. kola grupne faze evro takmičenja, na stadionu "Švajcarska", čija je izgradnja od 2003. do 2005. godine koštala 350 miliona švajcarskih franaka.

Ekipa Miroslava Đukića zaigraće večeras na terenu ambicioznog kluba, koji želi da posle više od 30 godina vrati titulu nacionalnog prvaka u glavni grad Švajcarske. Crno-beli su otišli na put pojačani u odnosu na baraž protiv Videotona i samouvereni da i večeras mogu da ponove partiju iz ubedljivog trijumfa protiv mađarskog tima (4:0). "I još bolju!", rekao je Leandre Tavamba.

Izvor: MONDO



Dok iščekujemo zvaničnu potvrdu startnih postava, pročitajte potencijalni sastav srpskog prvaka za večerašnji meč.

Uz to, pročitajte kako je protekao let "Parnog valjka" od Beograda do Berna.

Startne postave:

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Ostojić, N.G. Miletić - Everton, Jevtović, Tošić (od 88' Pantić), Janković - Tavamba, Ožegović (od 64' Solomon).

JANG BOJS: Von Balmos - Mbabu, Von Bergen, Nuhu, Lotomba - Fasnaht, Sanogo, Sov, Sulejmani (od 84' Šik) - Nsame, Asale (od 68' Ngamaleu)

18.00 Crno-bele danas u Švajcarskoj bodri i Valeri Božinov, bivši centarfor Partizana koji je i posle rastanka sa crno-belima ostavio za sobom jake veze sa saigračima, klubom i navijačima. Pre utakmice je posetio i klupski hotel, a danas je na tribinama sa devojkom i sinom.

18.06 Pogledajte kako izbliza izgleda sjajni stadion Jang Bojsa, drugi najveći potpuno pokriveni u Švajcarskoj, kapaciteta 32.000 mesta. Slično je trebalo da izgleda i davno zamišljeni stadion FK Partizan, projektovan pre desetak godina.


18.26 Dok igrači izlaze na teren, dobijaju aplauz navijača koji su pre ostalih zauzeli svoja mesta. Ovako su pozdravili Vladimira Stojkovića:


18.45 Na stadionu je uoči utakmice oko sedam hiljada gledalaca, a među njima oko 1.500 Grobara.

Izvor: MONDO



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC