• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda opet evropska: Dobro je, moglo je i bolje

Autor mondo.rs

Crveno-beli imaju za čim da žale posle remija na startu Lige Evrope, ali moraće i da poprave neke stvari.

 FK Crvena zvezda u Ligi Evrope Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kada se ima u vidu da je Crvena zvezda protiv BATE Borisova osvojila prvi evropski bod posle dugih 12 godina i utakmice sa Strazburom u Francuskoj (2:2), bez obzira što je taj rezultat tada značio i eliminaciju, navijači mogu biti zadovoljni remijem na startu Lige Evrope.

Dugo je Zvezda služila kao džak za udaranje mnogim manje renomiranim klubovima širom kontinenta, saplitala se već na startu kvalifikacija ili u poslednjoj rundi, tako da je nerešen ishod protiv tima koji je prethodnih godina bio redovan učesnik Lige šampiona i u kojem nisu baš zadovoljni što se ove sezone takmiče u manje popularnom UEFA takmičenju - veliki uspeh.

Da li je, međutim, zaista tako?

Anketa

Da li ste zadovoljni remijem Crvene zvezde i BATE Borisova

  • Da, to je realan rezultat utakmice

    26.67% (4)

  • Ne, trebalo je Zvezda da pobedi

    40% (6)

  • Ne, trebalo je BATE da pobedi

    13.33% (2)

  • Bitno je da Zvezda nije izgubila

    20% (3)

Da li ste zadovoljni remijem Crvene zvezde i BATE Borisova

Rezultati

Pomešanih osećanja 40.000 navijača napustilo je stadion Rajko Mitić u četvrtak uveče. Delimično zadovoljni što je njihov klub ponovo podsetio na neka davna izdanja i prikazao kvalitetnu partiju protiv odličnog rivala, ali i razočarani što pri rezultatu 1:0 i dobroj igri nije "overena" pobeda, a mogla je biti u nekoliko navrata, već je dozvoljeno protivniku da izjednači.

Moraće Vladan Milojević i njegovi saradnici u narednom periodu da porade sa igračima na nekim stvarima koje se, nažalost, najlakše stiču iskustvom igranja "velikih" utakmica - koncentraciji, postavljanju, međusobnoj komunikaciji... Svemu što je, mora se istaći uz sjajan centaršut Ivanića, dovelo do pogotka Nikolaja Signjeviča.

Počelo je naivnim istrčavanjem Rikardinja na Ivanića, zatim je Borjan krenuo na loptu, pa stao, a onda su Savić i Stojković dozvolili da igrač BATE-a neometan šutira iako se nalazio između njih dvojice...

Još nešto na čemu bi stručni štab morao da poradi sa igračima je ulazak u meč. Kao u Rusiji protiv Krasnodara, ponovo su crveno-beli pod utiskom sjajne atmosfere i važnosti utakmice, pomalo uplašeni i u grču počeli utakmicu. Trebalo im je vremena da se povežu, a to je moglo skupo da ih košta kada je Mirko Ivanić već u 11. minutu zatresao prečku gola domaćih.

Imajući u vidu da će još najmanje pet puta igrati jednako važne i velike utakmice ove sezone, taj problem moraće što pre da reše i nađu način da od starta deluju samouvereno kao kada igraju protiv rivala sa domaće scene.

Možda to zvuči pretenciozno kada se zna da je iza crveno-belih pauza od 10 godina bez igranja u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, ali Vladan Milojević i njegov tim pokazali su da mogu mnogo toga. Crvena zvezda ponovo podseća na dane kada se ravnopravno nosila sa najvećim evropskim ekipama, pa zašto onda od njih ne tražiti da nastave tim putem...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC