• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Golman sam za veliki klub"

Vladimiru Stojkoviću posle utakmice sa Jang Bojsom bilo je teško da priča o pohvalama koje je dobio. I dalje tvrdi da je rezultat plod timskog rada, jer je fudbal takva igra. Ali, i tačno zna kom jatu pripada.

Na velika vrata!

Tako se Vladimir Stojković vratio u srpski fudbal - u Partizana. Srpski šampion dobio je mnogo povratkom reprezentativne "jedinice" i već sada se može reći da je odluka crno-belih da angažuje 34-godišnji golman bila pogodak u centar.

Uostalom, brojke govore same za sebe.

Đukić o Stojkoviću: Ne samo da dobro brani...

Branio je obe utakmice protiv Videotona, dve u Superligi Srbije, od kojih je prva "večiti" derbi, a druga protiv Mladosti iz Lučana i u četvrtak protiv Jang Bojsa u Bernu. Među stativama je proveo 450 minuta i primio samo jedan gol. Ako se tome doda i nastup za Srbiju u Dablinu, gde je takođe sačuvao mrežu, onda je računica sledeća. Stojkoviće je savladan posle 477 minuta provedenih na terenu u ovoj sezoni.

Ako se izuzme taj 17. minut na stadionu "Svis", kada je kapitulirao posle greške odbrane, jednostavno bio je nesavladiv. Mnoštvo odbranjenih zicera, parada, "lepeza" i neverovatnih refleksnih reakcija upisano je na njegov račun u pomenutim utakmicama.

Akrobatski ples u Bernu nagrađen je i aplauzom od strane domaće publike, koja nije mogla da veruje kakve bravure izvodi čuvar mreže Partizanovog gola.

Pohvale pljušte sa svih strana, ali im Vladimir ili "Vladimir the Great" (Vladimir Veliki), kako ga je u zanosu, diveći se predstavi koju izvodi na stadionu "Švajcarska" nazvao jedan od viđenijih članova uprave Partizana, ne pridaje značaj.

"Kao što znate manje je to bitno, važno je da smo se vratili sa bodom iz utakmice sa ekipom koja zna da igra na ovom terenu, u ovom, da se ne lažemo, nefudbalskom ambijentu. Imaš osećaj kao da si na malom fudbalu, teško je igrati u takvim uslovima. Pozitiva ostaje i sad očekujemo Dinamo Kijev na našem stadionu", u svom stilu započeo je Stojković razgovor sa novinarima.

Partizan je, ipak, primio gol...

"Koliko je bilo priče bez gola, bez gola, moralo je da se desi. Nebitno je, primili smo gol, ali i izdržali do kraja.Imali smo i mi velike šanse. Lopta je malo brza. Kako je krenulo uskoro će da prave lopte kao metak kako bi se postizalo više golova. Kad centrira neko kao Suki ili Bambi stvarno je uvek opasno. Podseća me malo na 'Džabulani' iz Južne Afrike, nekako čudno menja pravac."

Na startu - bod: Partizan dobar, Stojković sjajan!


Jedna lopta u mreži i mnoštvo sjajnih odbrana.

"Sve je to u službi tima. U ekipi sam samo šraf i kad treba da pomognem, pomoći ću. Kad se borimo ovako svi zajedno to je to."

Stojković smatra da je bod u Bernu samo korak ka konačnom cilju ove sezone u Ligi Evrope, a to je proleće.

"Bilo bi neprijatno da smo sa prve utakmice došli bez boda kući. Ima još mnogo utakmica, ali je ovaj bod veliki. Ovo je grupa u kojoj svako može da igra sa svakim, čak je i Skenderbeg vodio na poluvremenu u Kijevu,sve je otvoreno."


Sledeći rival je Dinamo iz Kijeva pred praznim tribinama stadiona u Humskoj.

"Mnogo je bitan raspored utakmica. Najbolje kad igraš prvu kući protiv najlakšeg u prednosti si. Važno je da smo izbegli poraz na teškom gostovanju, na domaćem terenu je uvek lakše. Dobro je ako budemo prvi i drugi je sasvim, sasvim dobar uspeh. Idem od utakmice do utakmice, ništa ne preskačem, svaka je bitna. Uvek treba ispoštovati navijače, prešli su toliki put, to cimanje, mučenje, a i finansijski nije jednostavno. Stvarno su zaslužili", rekao je Stojković.

Na pitanje novinara zašto ovako nije branio i prošle sezone u Notingem Forestu i šta ga je u prošlosti kočilo da potnecijal pokaže i u dresovima evropskih klubova, Stojković je odgovorio:

"Desi se da dođeš u neki klub sa jednom idejom gde bi trebalo da dođe predsednik i dovede sedam igrača, direktora i trenera. Onda dođeš u klub posle deset dana i čuješ da se on nije dogovorio i da neće preuzeti funkciju. Onda ostaješ na preživljavanju. Tako nešto sam ja doživeo u Notingemu posle šest meseci konstantnih partija otišao je trener, a već sutradan nijedan stranac nije bio u timu. Igrali su svi Britanci, mnogo njih iz mladog tima jer je upravo odatle došao trener", objasnio je golman Partizana i odbacio priče da u Engleskoj nije dobro branio. 

Stojković je napravio poređenje između klubova koji imaju jasno zacrtane i visoke ciljeve i onih koji "preživljavaju" u ligama u kojima se takmiče.

"U Notingem Forestu ne postoji mentalitet velikog kluba. To je, a kažem bez ikakve želje da nekog uvredim, kao Radnik. Išao sam uglavnom u klubove gde je bilo preživljavanje. U Notingemu smo recimo bili sedmi, osmi, a na kraju smo ostali u ligi zbog jednog gola. Imao sam lepe epizode u Viteseu i Hetafeu, a posebno u Makabiju iz Haife. Čim je veliki klub sve je lakše. Ja ne pripadam malom klubu i to je to", završio je Vladimir Stojković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC