• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Puklo" u Parizu: Nejmar "otpratio" Kavanija

Autor mondo.rs

Više od 47.000 navijača na "Parku prinčeva" moglo je da vidi otimanje za loptu između starosedeoca, Kavanija i novog "gazde", Nejmara. Sve je kulminiralo u svlačionici i na društvenim mrežama.

Pari Sen Žermen, pojačan 222 miliona evra plaćenim Nejmarom i izvesno 185 miliona evra plaćenim Kilijanom Mbapeom, ostvario je svih sedam pobeda od starta sezone uz gol-razliku 26:3.

Ali, izgleda da su u međuvremenu nastali problemi u svlačionici u kojima se nisu svi mirno pomirili sa "novim gazdama na terenu".

Jedan od starosedelaca, urugvajski centarfor Edinson Kavani, napustio je u nedelju uveče "Park prinčeva" već nakon 20 minuta od kraja utakmice sa Lionom, u kojem su "sveci" stigli do pobede od 2:0 autogolovima gostujućih fudbalera, uz Kavanijev neiskorišćen jedanaesterac i sramnu odluku sudije da ne dosudi očigledan penal za "Les Gones" pre toga.

Francuski mediji navode da je Kavani besno napustio stadion "na zadnja vrata", izbegavajući da prođe kroz "miks zonu" u kojoj su strpljivo čekali reporteri, koji su poput 47.000 navijača na tribinama u više navrata mogli da vide razmirice izmđu Kavanija i Nejmara - što u toku igre, što prilikom izvođenja prekida u opasnoj zoni.

"Otpratio ga"

Koliko im je ovaj sukob važan, francuski mediji dokazali su sledećom informacijom - Nejmar je "otpratio" Kavanija na Instagramu nedugo po završetku utakmice.

Vrhunac neprijatnosti dogodio se kada je jedan od brojnih Brazilaca u timu, Dani Alveš, prišao i uzeo loptu Kavaniju koji se u tom trenutku spremao da izvede slobodan udarac, kako bi je doneo Nejmaru u ruke.

Ništa prijatnije za navijače PSŽ-a, trenera Unaija Emerija i bogate vlasnike kluba nije bilo ni kada se "odlučivalo" i ko će da izvede jedanaesterac - Kavani je tada bio još borbeniji i nije želeo da ustukne pred brojnijim Brazilcima, ali je ovo rasipanje energije i gubitak koncentracije "platio" snažnim i nedovoljno preciznim udarcem koji je Antoni Lopez odbranio uz pomoć prečke.

Posle svega, moguće da su reakcije novinara pariskih listova u pravu kada su za sve optužili – trenera.

Čak ni kada je cela Francuska, a i šire, mogla da gleda skupo plaćene zvezde kako se otimaju oko lopte, Emeri nije izašao sa tvrdim i nepokolebljivim stavom, već je indirektno priznao da i nema punu kontrolu nad situacijom u timu i da je dosta toga prepušteno samim igračima.

"Rekao sam im da to reše između sebe", bilo je sve što je Emeri izjavio na "press" konferenciji po završetku meča 6. kola šampionata u kojem je njegov tim maksimalnim učinkom zadržao tri boda prednosti nad prvakom, Monakom.


PSG-Lyon : Dani Alves cache le ballon à Cavani...by Au-taquet

Za razliku od timova u kojem takođe igra veliki broj zvezda, izgleda da se u Pari Sen Žermenu i dalje ne zna tačno ko je za šta zadužen i šta je čija obaveza, a da će se borba za ulogu apsolutnog lidera tima odvijati tokom samih utakmica.

Ovako, sa distance, deluje da Kavani u toj borbi nema velike šanse i da mu se na indirektan način govori da će možda i on biti u grupi igrača stavljenih na "rasprodaju" u januaru kako bi se pokrili enormni troškovi Nejmarovog i Mbapeovog transfera.

Tabela: PSŽ 18, Monako 15, Sent Etjen 13, Bordo 12, Lion 11, Marsej 10, Nant 10, Nica 9, Kaen 9, Gengan 9, Anžer 7, Monpelje 7, Tuluz 7, Amijen 6, Ren 5, Troa 5, Lil 5, Dižon 4, Strazbur 4, Mec 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC