• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo kao Dramond, Džordan i Hauard!

Autor mondo.rs

Kada je Betis poslednji put pobedio na "Bernabeu" stadionu, Zidan je bio šampion sveta sa Francuskom i zvanično najbolji igrač planete.

Kada je Betis poslednji put pobedio Real u Madridu, sadašnji trener "kraljevića" Zinedin Zidan osvojio je Seriju A sa Juventusom, FIFA svetsko prvenstvo sa Francuskom i bio proglašen za najboljeg fudbalera sveta.

Bila je 1998. godina.

U međuvremenu, pored toga što je sa uspehom igrao za Real Madrid, "Zi-Zu" je okončao nezaboravnu karijeru, povukao se kratko iz javnosti, zaposlio na "Santijago Bernabeu" stadionu kao trener mlađih kategorija, potom i "B" tima - Kastilje, doživeo da preuzme prvi tim najtrofejnijeg kluba Evrope i u godinu i po dana staža dva puta postane prvak Evrope, prvak sveta i prvak Španije.

Međutim, da mu je neko posle osvajanja i La Lige i Lige šampiona prošlog proleća, a potom i Superkupa Španije zbirnom pobedom nad Barselonom od 5:1 rekao da će u prve tri prvenstvene utakmice ove sezone osvojiti dva boda u mečevima sa Valensijom, Levanteom i, konačno, Betisom - verovatno bi i tradicionalno uzdržani i korektnti Francuz rekao da je to malo verovatno.

Nekada se malo verovatne stvari i događaju - porazom od zeleno-belih iz Sevilje pred 65.105 zbunjenih navijača, Real je već posle pet kola La Lige pao na sedam bodova zaostatka za Barselonom u čijim redovima je Lionel Mesi već postigao isto golova koliko i ceo tim iz Madrida – 9.

"Nismo odigrali sjajnu utakmicu, ali nismo bili ni toliko loši. Imali smo šanse, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Moramo ostati mirni, ima još mnogo da se igra", rekao je Zidan novinarima posle prve utakmice posle 512 dana u kojoj njegov tim nije postigao gol.

Poslednji put dogodilo se to u polufinalu Lige šampiona 2015/16, 26. aprila 2016. godine, kada je u Madridu bilo: Real - Mančester siti 0:0. U sredu uveče je, veče posle pobede Barselone nad Eibarom od 6:1, okončana serija od 73 utakmice u kojima je "kraljevski klub" postizao bar jedan pogodak.

"Ono što možemo da promenimo jeste sledeća utakmica. Daćemo sve od sebe da pobedimo. Nastavićemo da se borimo. Sezona je duga", rekao je Zidan, čiji tim zapravo nije imao ni kada da reaguje na šokantan pogodak Antonija Sanabrije utoliko što se igrao 94. minut.

"Florentino Perez je odmah došao posle meča u svlačionicu kako bi ohrabrio igrače", rekao je Zidan da u klubu sada vlada potpuno drugačija atmosfera u odnosu na vremena kada je pomenuti predsednik Perez smenjivao trenere nakon sličnih serija rezultata.

"Imali smo 26 ili 27 šansi danas, ali nije htela da uđe, naročito što smo igrali ovde, na našem stadionu. Volim reč 'Tranquilidad' ('mirno', prim. aut). Moramo da ostanemo pribrani", prokomentarisao je trener.



Surovu Superkup pobedu nad Barsom, Real je "platio" suspenzijom Kristijana Ronalda sa pet utakmica zbog toga što je, nezadovoljan jednom odlukom, odgurnuo sudiju s leđa. Da njegov povratak u tim neće proći bez poteškoća moglo je jasno da se vidi u duelu sa Andalužanima tokom kojeg je "CR7" igrajući klasičnog centarfora uputio 12 udaraca prema Antoniju Adanu.

Nijedan drugi igrač u postavi Reala (Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Kasemiro, Modrić, Kros - Isko, Bejl, Ronaldo), kao ni trio rezervista (Asensio, Vaskez, Majoral), nije više od dva puta šutirao ka golu gostiju.

Ukupno, Real je "tukao" 27 puta, od čega je samo sedam udaraca išlo u okvir Adanovog gola - nijedan iza njegovih leđa.

Betis
Izvor: YouTube



Sam Ronaldo bio je četiri puta izblokiran, šest puta neprecizan, a iz dva precizna pokušaja nije uspeo da stigne do četvrtog gola u sezoni u petom nastupu. Sa 16,6 procenata u šutu iz igre i prekida (2/12) podsetio je na NBA centre koje protivnički timovi svesni "hakuju", Andrea Dramonda, Deandrea Džordana, Dvajta Hauarda, itd.

Realov raspored do FIFA pauze:

Alaves - Real (23. septembar)

Dortmund - Real (26. septembar)

Real - Espanjol (1. oktobar)

"Srećni smo što imamo Kristijana ponovo s nama, ali i zbog njega samog što je ponovo deo tima", rekao je Zidan, koji je potom upitan za to da li bi neke od izmena (Isko - Asensio, Marselo - Vaskez, Modrić - Majoral) napravio drugačije sada, kada zna ishod meča.

"Ne kajem se ni zbog čega, uvek i svuda želim da pobedim. Možete i drugačije da menjate, ali ideja bi uvek bila ista - da se pobedi".

Garet Bejl, hronično osporavana zvezda ekipe i kada su mediji, i kada su navijači u pitanju, ponovo je bio tema u negativnom smislu. Zidan je upitan da prokomentariše "mizeran učinak Velšanina" u periodu tokom kojeg je Ronaldo bio suspendovan (2 gola, 3 asistencije, 8 utakmica).

"Ne, nemam primedbi, nikakvih... Zapravo, sve suprotno od toga", još jednom je Zidan stao u odbranu krilnog napadača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC