• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepotice vole OVE klubove (FOTO)

Autor mondo.rs

Da li znate za koga navijaju Monika Beluči, Penelope Kruz, Dženifer Lopez, Paz Vega, Šakira, Sara Sampajo, Emili Ratajkovski... ? Saznajte!

 Za koga navijaju javne ličnosti Izvor: Mondo, AP Photo, Guliver/Getty Images

Mnoge javne ličnosti vole sport, posebno fudbal. Pojedini su pravi fanatici, kada je reč o ovoj igri. U zavisnosti od veličine kluba, uspeha, istorije, njegovog marketinškog uticaja, toliko i poznati vole da kažu da podržavaju neke od njih.

Odlučili smo da vam prikažemo navijače klubova koji se takmiče u grupnoj fazi Lige šampiona. Za pojedine klubove ste sigurno znali da imaju ozbiljne "vipovce".

Pogledajte sve!

- GRUPA A -


Najpoznatiji navijač švajcarskog Bazela je, svakako, Rodžer Federer, najbolji teniser sveta svih vremena. Moskovski CSKA ima veliki broj navijača, a jedan od njih je teniser Mihail Južnji. Od VIP ličnosti koji podržavaju Benfiku, izdvojili smo "pop majku" - Madonu. Što se tiče Mančester junajteda, spisak bi mogao da bude poduži, a kao "maskotu" izdvojili smo Rijanu (tu su, naravno, i Usein Bolt, pevač i glumac Džastin Timberlejk, ili jedan od hobita iz 'Gospodara prstenova' - Dominik Monahan, ili pevač benda Duran Duran, Sajmon Le Bon...).

- GRUPA B -



Anderleht je najpopularniji belgijski klub, a za njega navija i jedan od najboljih biciklista svih vremena, petostruki pobednik Tur d Fransa, Edi Merks. Bajern Minhen ima armiju navijača, ali i armiju navijača među poznatima, poput teniskih legendi Borisa Bekera i Štefi Graf, šampiona Formule 1 Nika Rozberga... Kad kažete Seltik odmah vam je prva asocijacija - Rod Stjuart. Čuveni pevač ne propušta utakmice kluba iz Glazgova. Pari Sen-Žermen, iako relativno mlad klub, ima bazu navijača i među poznatima, pomenimo bivšeg predsednika Francuske Nikolasa Sarkozija, NBA zvezdu Tonija Parkera, teniserku Viktoriju Azarenku...

- GRUPA C -

Izvor: Mondo, AP Photo, Gulive/Getty Images, YouTube



Atletiko Madrid je slavni španski klub, a globalnoj popularnosti sasvim sigurno je doprineo film "Glupa ruka pravde" o glupavom detektivu Torenteu, prilično odbojne spoljašnjosti (glumac i scenarista Santjago Segura), koji obožava Atletiko Madrid. A sa njim u filmu glumi i Havijer Bardem. U stvarnom životu spaja ih ljubav prema istom klubu iz Madrida. Londonski Čelsi takođe ima jaku bazu navijača među poznatima: glumci i glumice Rakel Velč, Vil Farel, Oven Vilson, Rene Zelveger, Sijena Miler, reditelj Gaj Riči, pevači i muzičari Dejmon Olburn (Blur), Brajan Adams, Bili Ajdol, NIk Keršou, košarkaš Kevin Garnet, TV zvezda Džeremi Klarkson... Za azerbejdažnski Karabag smo se malo pomučili, ali našli smo poznatog (mislimo, njima poznatog) - glumac, zabavljač, TV voditelj Bahram Bagirzade. Ali, zato za Romu nismo imali tih problema - dovoljno je reći Monika Beluči (i mnogi drugi, ali Monika je Monika!).

- GRUPA D -


Barselona. "Pola sveta" navija za Barselonu. Šakira se nameće kao logičan izbor (ipak joj muž Đerar Pike igra godinama u katalonskom gigantu), mada je ona pre udaje za Pikea bodrila Real Madrid! Tu su i Irvin Medžik Džonson, Kobi Brajant, Bil Gejts, Džastin Biber... Što se tiče Sportinga, mnogi poznati Portugalci podržavaju lisabonske "lavove", ali mi smo izdvojili trenutno najboljeg fudbalera - Kristijana Ronalda. Iako igra u madridskom Realu, Ronaldo je, praktično, fudbal naučio u Sportingu i stalno ističe da je to njegova velika ljubav. Atinski Olimpijakos ima veliku bazu poznatih navijača. Svakako najveće ime je čuveni kompozitor Mikis Teodorakis. Juventus, vicešampion Evrope, važi za najpopularniji klub u Italiji, a da li ste znali da ima i ovu seksi navijačicu - Emili Ratajkovski?

- GRUPA E -



Liverpul je jedan od najpopopularnijih klubova na svetu, pa stoga ima i zavidnu bazu navijača među poznatima. Pomenimo pevačicu Lanu del Rej, pevača Krisa de Bura ("Lady in Red"), glumce Lijama Nisona, Majka Majersa, Samjuela L. Džeksona ili aktuelnog Džejmsa Bonda - Danijela Krejga. Svojevremeno je Bred Pit, na pitanje da li voli fudbal i da li ima omiljeni klub, odgovorio: "Imam nekolicinu bliskih prijatelja koji obožavaju LIverpul, pa ako bih rekao drugačije, oni bi me se odrekli!". Za Maribor nam je bilo lako - najbolja slovenačka skijašica Tina Maze. Ni za Sevilju nismo imali većih dilema - seksi španska glumica Paz Vega. Moskovski Spartak takođe ima veliku bazu navijača u Rusiji (ko gleda seriju "Kuhinja", zna da glavni šef život daje za Spartak). Naš izbor je iskusni diplomata, Sergej Lavrov.

- GRUPA F -

Izvor: AP photo/Getty Images/MONDO



Kao i za pojedine klubove, gore naveden, i za Mančester siti nije bilo dileme - braća Galager, Noel i Lijam, kontroverzni osnivači benda Oasis, o kojem je nedavno bila tribina u Beogradu. Ukrajinski Šahtjor iz Donjecka postoji 81 godinu i gotovo je redovni učesnik grupne faze Lige ampiona. Između ostalih, za ovaj klub navija legendarni skakač sa motkom Sergej Bubka. Napulj živi za Napoli, za njega navija i reditelj Paolo Sorentino, ali kao navijača smo morali ovde da istaknemo... koga drugog, nego bivšeg igrača, "Boga Napolitanaca" - Dijega Armanda Maradonu. Roterdamski Fejnord se ponosi podrškom lepe TV voditeljke Renate Verban.


- GRUPA G -

Izvor: Mondo, AP Photo, Gulive/Getty Images



Novak Đoković podržava veliki broj klubova, a jedan od njih je i onaj u gradu u kojem živi - Monako. Istanbul ima nekoliko velikih klubova, a trenutno je u Ligi šampiona Bešiktaš, za koji igra Srbin Duško Tošić. A za taj klub, prirodno, navija njegova supruga, Jelena Karleuša. Od ostalih VIP ličnosti koji podržavaju klub sa Bosfora izdvajamo glumca Viga Mortensena (da, da, Aragonr iz "Gospodara prstenova"). S obzirom na to da supruge fudbalera podržavaju klubove u kojima oni trenutno nastupaju, onda za Porto trenutno navija lepa Španjolka Sara Karbonero, supruga golmana Ikera Kasiljasa. Ipak, nama je izbor lepa portugalska manekenka Sara Sampajo. Lajpcig voli nemački glumac Ralf Muler, koga ovdašnja publika, možda, najbolje zna iz filma "Gladijator".

- GRUPA H -

Izvor: AP Photo, Gulive/Getty Images, MN Press



Real Madrid... Šta reći, koga tu izdvojiti? Za spisak bi nam bio potreban poseban tekst: Hulio Iglesijas, Rafael Nadal, Tom Kruz, Dženifer Lopez, Penelope Kruz, Rasel Krou, Fernando Alonso, kralj Jordana Abdula II... Dortmundska Borusija ima svoj čuveni "Žuti zid" i sam po sebi je postao "brend". Ima mnogo nemačkih javnih ličnosti koje podržavaju "milionere", a simpatije prema ovom klubu ima i britanski pevač Robi Vilijams. Londonski Totenhem ima lepezu poznatih navijača - književnica J. K. Rouling, "mama" Harija Potera, australijski plivač Jan Torp, glumac Kenet Brana... Mi smo se opredelili za čuvenog muzičara Fila Kolinsa. Što se tiče kiparskog APOEL-a, priznajemo, ne poznajemo kiparsku džet-set scenu, pa smo se zato odlučili za našeg čoveka, koji je nosio dres ovog kluba i koji je u njemu ostavio dubok trag - Nenada Mirosavljevića, sada funkcionera Čukaričkog.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC