• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Stojković: Videće Nemci da su pogrešili

Autor mondo.rs

Prošle sezone se nije naigrao u Minhenu 1860, ali ove blista u dresu Crvene zvezde. Uveren je desni bek u još jedno svoje i timsko dobro izdanje i protiv Kelna.

 Filip Stojković za MONDO pred meč keln Crvena zvezda Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Pre nešto više od godinu dana, kada je iz Čukaričkog prešao u Minhen 1860, Filip Stojković je predstavljen kao veliko pojačanje. Odlično je počeo, ali je usledila povreda, pa promena trenera i brzo je pao u zaborav.

Od dolaska u Crvenu zvezdu, 24-godišnji desni bek igra kao preporođen i jedan je od najboljih u mašineriji Vladana Milojevića.

Priliku da ponovo skrene pažnju Nemaca na sebe imaće u četvrtak (19 časova), kada se crveno-beli sastaju sa Kelnom na Rajn Enerdži stadionu u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope.

"Nema potrebe da im se dokazujem. Bitno je da uđem koncentrisan u utakmicu, daću sve od sebe, a ako budem odigrao kako znam i umem, videće i oni da su pogrešili. Mislim da su već i videli", sa mangupskim osmehom na licu poručio je Stojković u razgovoru za MONDO.

Keln je trenutno na začelju Bundeslige sa samo jednim bodom i jednim datim golom u šest utakmica, dok su Zvezdini igrači primili samo jedan pogodak u 10 superligaških utakmica i ponovo dominiraju domaćim prvenstvom.

Forma je, dakle, na strano srpskog predstavnika, ali Stojković upozorava da će to morati da se potvrdi i na terenu.

"Jesmo u boljoj formi od Kelna i atmosfera u timu je odlična zbog rezultata koje pravimo, ali na nama je da izađemo maksimalno pripremljeni i damo sve od sebe, pa da dokažemo to i dođemo do povoljnog rezultata".

Da li bi i remi bio povoljan rezultat?

"Sve osim poraza, pogotovo u gostima, u Evropi je zadovoljavajuće", smatra Zvezdin bek.

Crveno-beli će u Kelnu nastupiti bez Vujadina Savića, koji zbog povrede neće putovati sa saigračima.

"Koga nema, bez njega se može i mora. Faliće nam Savke jer se pokazao kao jedan od lidera odbrane, ali idemo dalje. Biće spreman za sledeću utakmicu...", ne želi Stojković da jadikuje zbog odsustva saigrača i jednog od najboljih prijatelja u timu.

Kao neko ko je već igrao u Nemačkoj, dobro je upoznat sa atmosferom na tamošnjim stadionima.

"Umeju Nemci dobro da navijaju. Čeka nas odlična fudbalska atmosfera. Sigurno će biti pun stadion, ali biće tu i mnogo naših navijača. Verujem da će napraviti odličnu atmosferu i pružiti nam maksimalnu podršku kao i do sada, a da ćemo im se mi odužiti na terenu".

Pitali smo ga i da li je recept za povoljan rezultat u korist crveno-belih napad od prvog minuta, kao što je to bilo u nedavnom derbiju sa Vojvodinom, kada rival dugo nije mogao da poveže više od dva dodavanja, a konstantno je strepeo za svoj gol.

"To će šef odlučiti. Videćemo koji je plan spremio za ovu utakmicu, a na nama igračima je da ga ostvarimo", nije želeo Stojković da se "meša u tuđ posao".

Pokazali su Vladan Milojević i njegovi saradnici više puta ove sezone da umeju i te kako dobro da osmisle strategiju, a igrači su to uspešno sprovodili u delo. Neka bude tako i u četvrtak...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC