• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Evropa ne prašta greške, teško bez navijača

Autor mondo.rs

Pred meč 2. kola Lige Evrope protiv kijevskog Dinama, trener Partizana Miroslav Đukić vajka se zbog toga što navijača neće biti, ali poručuje: "Ako im oduzmemo posed lopte...".

 Partizan Dinamo Kijev najava Miroslav Đukić: Evropa ne prašta greške, teško bez navijača Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Da je normalna situacija, kao što nije, već bi se u Beogradu osećala fudbalska groznica pred dolazak respektabilnog kluba - kijevskog Dinama.

Međutim, zbog političkih poruka sa tribina, Partizan je kažnjen i u četvrtak uveče će, bez pomoći svojih glasnih navijača, probati da ostvari povoljan rezultat protiv iskusne i jake ukrajinske ekipe.

"Čudne su utakmice pred praznim tribinama. Sablasna atmosfera vlada na stadionu. Šta je tu je, moramo da odigramo, nadam se, samo još jednu utakmicu bez navijača. Moramo da se priviknemo i da odigramo najbolje što umemo. Gubimo svi, klub, publika, igrači, treneri... Nema smisla igrati bez publike. Ovo je velika predstava i šteta je za Beograd i srpski fudbal što igramo bez navijača. Velika je ovo lekcija i nada ćemo početi da ponašamo u skladu sa pravilima", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić na konferenciji za novinare.

Nema sumnje da će crno-belima biti sve samo ne lako.

"Očekuje nas težak meč, protiv ekipe koja je na papiru favorit u našoj grupi. Ozbiljna ekipa, ukrajinski šampion, velikog renomea i ugleda. Za nas - dobra prilika da napravimo dobar rezultat i da sa tri boda steknemo lepu zalihu", dodaje strateg crno-belih.

ZDRAVSTVENI BILTEN

"Stojković juče nije trenirao, danas hoće i nadam se da će biti spreman. Levi bek Nemanja Miletić je trenirao u utorak sa kondicionim trenerom, izdržao je i danas će se priključiti ostatku ekipe. To su sve dileme koje imamo oko tima", kaže Đukić.

Bitno je, ističe Đukić, da protivniku u četvrtak ne bude dozvoljeno da razvije svoju igru.

"Jang Bojs je pobedio i dominirao zbog velike agresivnosti i nisu im dozvolili da igraju svoju igru. To je model koji može da se iskoristi. Dinamo je ekipa koja se oseća nekomotno kada joj oduzmeš loptu. To je ekipa koja voli da drži loptu, da kontroliše igru".

Ali, nije samo to. Partizan je, recimo protiv Rada, imao rezultat, a onda od gotovog umalo napravio veresiju.

"U Evropi se te greške skupo plaćaju. Mi smo protiv Rada uspeli, međutim u Evropi se te greške kažnjavaju i vi gubite te utakmice. Morate da budete koncentrisani 90 minuta. Da postoji defanzivna solidarnost i da iz toga dođete do pobede", kaže Đukić.

Da li će jedan gol biti dovoljan?

"Sve evropske utakmice su takmičarske i svi igraju čvrsto u defanzivi i iz toga traže gol. Takvu utakmicu, čvrstu, takmičarsku tešku, u kojoj će odlučiti mali detalji, očekujem sutra. Trudićemo se da nametnemo naš stil i biće zanimljiva bitka za posed lopte".

Marko Janković poručuje: "Mi uvek idemo po tri boda i tako će biti protiv Dinama iz Kijeva".

"Imamo dosta dobrih poluvremena u Evropi. Svi znaju koliko za nas znači Liga Evrope i da smo specijalno motivisani. Veliki izazov da vidimo od čega smo satkani. Bez obzira što neće biti publike, siguran sam da če svi moji saigrači biti maksimalno spremni i da ćemo svi dobro ući u meč i da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Možda bi pokazatelj kako bi trebalo da igramo utakmica u Atini protiv Olimpijakosa i njen početak", kaže vezista Partizana.

Partizan - Dinamo Kijev. Četvrtak uveče, 21 čas, direktan TV prenos RTS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC