• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemac provocirao, Vladan Milojević odgovorio!

Autor mondo.rs

Zanimljiva konferencija za novinare uoči utakmice Keln - Crvena zvezda.

 Konferencija-Vladana-Milojevica-u-Kelnu. Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ
Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Crvena zvezda doputovala je u sredu popodne u Nemačku i u večernjim satima prvi put trenirala na stadionu Kelna.

Na istom mestu, u četvrtak u 19 časova, ekipa Vladana Milojevića zaigraće meč 2. kola Lige Evrope protiv "jarčeva".

Uoči utakmice, šef struke Beograđana rekao je da njegovi igrači zaslužuju da igraju na takvoj "pozornici" i na tom nivou.

"Crvena zvezda svojom istorijom zaslužuje da bude među elitom evropskog fudbala. Ovi igrači zaslužuju da budu na ovom nivou. Želimo da igramo kao do sada, da damo sve od sebe pa ćemo videti šta će nam to doneti. Keln dolazi iz jedne od najjačih liga na svetu i biće zanimljivo videti kako ćemo reagovati".

Posmatrajući istoriju, Zvezda je u Kelnu doživela jednu od najtežih i najbolnijih eliminacija iz Evrope. Bilo je to u sezoni 1989/90, kada je vodila 2:0 u Beogradu, a izgubila 0:3 u Nemačkoj.

"Istoriju treba ostaviti tamo gde je. Mi ćemo se truditi da napravimo podvig za sebe".

Upitan za loše rezultate Kelna ove sezone (pet poraza i remi u ligi, uz neuspeh na gostovanju Arsenala), Milojević odgovara da ne gleda sutrašnjeg rivala na taj način.

"Keln je vrlo dobra ekipa. Možda trenutno imaju krizu igre, ali to je i zbog povreda. Nemački fudbal se bazira na izuzetnoj disciplini i odgovornosti, a oni baš tako igraju".



Uz trenera Zvezde, na konferenciji je govorio i Francuz Le Talek, koji bi u četvrtak mogao da zaigra u štoperskom tandemu sa Srđanom Babićem. "Ne znam da li će kraj mene biti Babić ili Frimpon, ali za koga god da se trener odluči, verujem da ćemo ispuniti zadatke", rekao je univerzalac crveno-belih.

I Zvezda ima problem sa povredama. Golman Borjan i defanzivac Rodić oporavljali su se danima, a onda se ispostavilo da zapravo Vujadin Savić neće moći da igra u četvrtak.

Na pitanje o štoperu crveno-belih, Milojević je rekao:

"Moram da pohvalim sve igrače, jer ko god je do sada igrao, opravdao je očekivanja. Već sam govorio da ne volim da pričam o igračima koji nisu sa nama, kao i to da verujem u svakoga kome pružim šansu. Verujem da će oni koji budu igrali opravdati očekivanja".

Konferencija se "zakuvala" kada je nemački novinar pitao Milojevića za mišljenje o navijačima Zvezde i najavama da u Keln dolazi oko 500 huligana iz Srbije.

Trener crveno-belih je vidno iznerviran rekao da mu smeta takvo mišljenje i da veoma ceni navijače Crvene zvezde.

"Takvo pitanje zaista nije na mestu. Ne razumem zašto je postavljeno, kao da smo mi najveći problem, a uopšte nije tako. Naši navijači gde god da su bili pokazali su se na najbolji način i uvek nadglasavali ostatak stadiona u navijanju. Verujem da će i sada biti tako", naglasio je Milojević i stavio tačku na konferenciju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC