• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda Zvezde s posvetom: "Šeki, nemoj da brineš"

Autor mondo.rs

Crveno-beli se posle velikog uspeha setili i generacije iz sezone 1989/90.

 Keln Crvena zvezda 0:1 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

"Gledaću Keln - Zvezda, pa makar me strefilo", rekao je pre nekoliko dana Dragoslav Šekularac, upitan za gostovanje crveno-belih u Nemačkoj.

Druga Zvezdina zvezda i legenda kluba bio je trener kada su crveno-beli u Kelnu 1989. doživeli jedan od najtežih poraza u svojoj istoriji i kada su ih "jarčevi" izbacili iz dvomeča Kupa UEFA pobedom 3:0, iako je na "Marakani" prethodno bilo 2:0.

Posle večerašnje utakmice u Kelnu i trijumfa crveno-belih 1:0, trener Vladan Milojević setio se svog prethodnika, posvetivši trijumf i generaciji koju je Šekularac vodio.

"Istoriju moramo da poštujemo i ovo je bio mali doprinos. (Sadašnji direktor) Mrkela bio učesnik te utakmice. Poželeo bih da naša legenda Dragoslav Šekularac ne brine".

Milojević je potom istakao da je ponosan na nastup čitavog tima.

"Ponosni smo, igrali smo hrabro, muški protiv dobre ekipe, i mislim da smo zasluženo pobedili. Branili smo se, imali veliki pritisak u drugom poluvremenu, imali i sreće, a sreća prati hrabre. Igrači su baš želeli ovu pobedu", rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Šef struke crveno-belih podsetio je na napetu konferenciju za novinare uoči utakmice i nazvao "neumesnim" pitanja o navijačima i tome da u Keln dolazi navodno oko 500 huligana.

"Još jednom se pokazalo da su to bila neumesna pitanja. Postojala je bojazan, a naši navijači su na najbolji način pokazali kako se prezentuje i voli svoj klub", kazao je Milojević.


On je naveo da ga nije iznenadio pad u drugom poluvremenu.

"Ključno je da Bundesliga tera Keln da bude bolje pripremljen. Nemojte zaboraviti da mi treniramo od 10. juna, da imamo reprezentativce, igrači nemaju pauzu. Igrali smo na ne znam kakvim temperaturama, dok je Keln na miru prošao pripreme. Sve to sada izlazi na površinu", rekao je Milojević.

Zvezda je posle dva kola druga na tabeli sa četiri boda, dva manje od Arsenala, tri više od BATE Borisova i šest od Kelna. Trener beogradskog kluba je kazao da ga tabela ne zanima.

"Nama je primarni cilj bio da se vratimo i ušli smo u Ligu Evropa. Ovo nam je veliko iskustvo i razmišljam o svakoj utakmici posebno. Nismo uspeli protiv BATE-a, sad jesmo i tako ćemo gledati narednu. Tabelu ne gledam, videćemo na kraju", kazao je Milojević.

Naredni protivnik Crvene zvezde biće Arsenal, 19. oktobra u Beogradu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC