• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pikeov (auto)gol

Autor mondo.rs

Fudbaler Barselone i španski reprezentativac Đerar Pike podržao referendum o nezavisnosti Katalonije

U nedelju će biti održan referendum o nezavisnoti Katalonije. Uprkos tome što je španski premijer Marijano Rahoj obećao upotrebu svih pravnih sredstava kako bi sprečio glasanje, nakonšto je Ustavni sud proglasio referendum neustavnim. Naime, prema španskom ustavu, samo vlada može da organizuje referendum o nezavisnosti.

Katalonac, fudbaler Barselone i reprezentativac Španije Đerar Pike podržao je referendum, postavivši na Twitter poruku u kojoj je pozvao stanovnike Katalonije da mirno učestvuju u glasanju u nedelju.

"Nemojte da im pružite izgovor. Oni to žele. I pevajte glasno i jasno. Glasaćemo", napisao je Pike.

Mnogi smatraju da se Pike tom porukom ukopao u blato. Već odavno njemu navijači zvižde u Madridu, a Serhio Ramos, kapiten Reala i nacionalnog tima kaže da Đeraru nova poruka svakako ne ide u prilog.

"Pikeov tvit nije najbolja stvar ako ne želi da mu navijači opet zvižde kad igra za reprezentaciju. On zna što radi, ima pravo na svoje mišljenje kao i svako, ali ja kao kapitan moram da mislim na dobru atmosferu u ekipi. Ovo sigurno neće pomoći", rekao je Ramos.

Mnogi su se pitali i da li će Pike, u slučaju da Katalonija postane nezavisna, napustiti reprezentaciju Španije? Selektor "furije" Hulen Lopetegi rekao je da nema sumnje u odanost Đerara Pikea državnom timu, uprkos tome što je igrač Barselone podržao referendum o nezavisnosti Katalonije.

"Đerar daje sve od sebe svaki put kada igra sa nama. Posvećenost igrača državnom timu određujem prema njihovom ponašanju. Na to se koncentrišem i u tom smislu nemam nikakvih sumnji u Pikea", rekao je Lopetegi.

Đerar Pike (30) je do sada odigrao 91 utakmicu i postigao pet golova za reprezentaciju Španije sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2010. godine i Evropsko prvenstvo dve godine kasnije.

Pike je pozvan u reprezentaciju i za utakmice kvalifikacija za Mundijal 2018, sa Albanijom 6. oktobra u Alikanteu i tri dana kasnije za duel protiv Izraela na gostujućem terenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC