• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou Jarmolenka i Kagave, Obamejang se obrukao

Autor mondo.ba

Obamejang promašio “panenku” u pobjedi Borusije Dortmund u Augzburgu 2:1, Ajntraht slavio u nadoknadi, preostala dva meča u Bundesligi završena remijem 1:1.

Pjer Emerik Obamejng prvi put u karijeri nije zabio gol na meču protiv Augzburga, ali je Borusija Dortmund uspjela da dođe do pobjede 2:1 u meču sedmog kola Bundeslige i nastavi pobjednički niz u prvenstvu.

Propisno se obrukao Gabonac u 79. minutu nakon što je iznenada dobio priliku da postigne svoje deveti gol u devetom meču protiv Augzburga.

Augzburg je bio u napadu, kada se oglasila pištaljka Marka Frica koji je prekinuo igru da bi pogledao video-snimak, a nakon toga pokazao na potpuno drugu stranu terena.

Zbog povlačenja za dres Južnokorejanac Ko je dobio žuti karton, a Borusija jedanaesterac, međutim, propala je prilika da se pri rezultatu 2:1 za “milionere” konačno riješi pitanje pobjednika.

Obamejang je izveo “panenku”, ali je Marvin Hic ostao u mjestu i samo sačekao da lopta dođe do njegovih ruku.

Golman Augzburga prethodno je odbranio dvije odlične šanse Obamejangu što je očigledno ostavilo traga, a to se pokazalo i u sudijskoj nadoknadi kada je Gabonac upropastio kontranapad i situaciju “dva na jedan”.

Borusiji je međutim bilo dovoljno 2:1 iz prvog poluvremena, da upiše šestu pobjedu ove sezone i petu na gostovanju u Auggzburgu, gdje je još dva puta remizirala.

Junak Borusije ove subote bio je Andrej Jarmolenko koji je postigao prvi, te asistirao za drugi gol “milionera”.

Njegov pogodak u četvrtom minutu bilo je pravo mini remek-djelo. Ukrajinac je poslije kornera primio loptu, a onda sjajno pogodio petom za svoj prvi gol u Bundesligi.


Domaći su izjednačili u 11. minutu, međutim, već u 23. minutu bilo je 2:1 za Borusiju, nakon prelijepog gola Kagave, koji je lobovao Hica.


Ajntraht je poslije velike drame stigao do pobjede 2:1 protiv Štutgarta, i to sa igračem manje, u sudijskoj nadoknadi.

Haler je u 94. minutu zabio pobjedonosni gol za Ajntraht, u čijim redovima je Gaćinović odigrao svih 90 minuta, a Medojević posljednjih pola sata utakmice.

“Švabe” su uspjele da pogotkom rezerviste Terodea iz praktično njegovog prvog dodira s loptom izjednači na 1:1, ali ne i da izbjegne četvrti poraz u sezoni.

Preostala dva odigrana meča sedmog kola, onaj u Volfsburgu između istoimenog domaćina i Majnca, te duel Borusije Menhengladbah i Hanovera završena su bez pobjednika – 1:1.

BUNDESLIGA 7.KOLO:

Augzburg – Borusija Dortmund 1:2 (1:2)

/Kajubi 11 – Jarmolenko 4, Kagava 23/

Borusija M.-Hanover 2:1 (0:0)

/Ginter 57, Azar 90+4 – Harnik 71/

Ajntraht - Štutgart 2:1 (1:0)

/Rebić 42, Haler 90+4 – Terode 61/

Volfsburg – Majnc 1:1 (0:0)

/Gilavogi 55 – Muto 74/

HSV-Verder 0:0

Nedjelja

Frajburg-Hofenhajm 13.30

Herta-Bajern 15.30

Keln-Lajpcig 18.00

Odigrano u petak

Šalke-Bajer Leverkuzen (1:0)

/Gorecka 34 - Bejli 61/

TABELA: Borusija Dortmund (+1) 19, Hofenhajm 14, Bajern Minhen 13,  , , Hanover (+1) 11,Augzburg (+1) 11, Borusija Menhengladbah (+1) 12, Lajpcig 10, Ajnhtraht (+1) 10, Šalke (+1) 10,  Bajer Leverkuzen (+1) 8,  Herta 8, Volfsburg (+1) Majnc (+1) 4, 7, Štutgart (+1) 7,HSV  (+1) 7, Frajburg 4, Frajburg 4, Verder (+1) 4, Keln 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC