• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malokrvni Partizan nije iskoristio kiks Zvezde!

Autor mondo.rs

U poslednjem meču 12. kola Superlige Srbije Partizan i Čukarički igrali bez golova u Humskoj. Teška povreda Ognjena Mudrinskog posle starta Evertona.

 Malokrvni Partizan nije iskoristio kiks Zvezde! Izvor: MN PRESS

I najstariji navijači Partizana morali bi dobro da se zamisle da bi se prisetili kada su poslednji put gledali gore crno-bele u domaćem šampionatu.

Za svih 90 minuta - Partizan je imao samo dve priliku (po jednu u svakom poluvremenu), a posle prve, koju je u 16. minutu propustio desni bek Nemanja R. Miletić, do naredne se čekalo sve do 87, kada Sejdubu Suma nije uspeo da prosledi loptu u mrežu.

Partizan - Čukarički 0:0, u 12. kolu Superlige Srbije.

 Nekoliko minuta pre početka meča u Humskoj, iz Kruševca je stigla informacija da je Crvena zvezda izgubila od Napretka (1:0) i da "parni valjak" ima prilika da se pobedom približi "večitom" rivalu.

Međutim, umesto rastrčanog, agresivnog i opasnog Partizana, gledaoci na stadionu i oni kraj "malih ekrana" mogli su da vide crno-bele bez koncepcije, bez tačnog pasa, želje za uspehom. Malokrvnog!

Bio je to samo nastavak drugog poluvremena utakmice od četvrtka protiv Dinama iz Kijeva.

Šokantan poraz srpskog šampiona u Ligi Evrope, očigledno, ostavio je dubok trag među igračima, a stručni štab za sada nema rešenje da podigne umornu i demoralisanu ekipu.

Prilika za to biće za vreme reprezentativne pauze. U suprotnom, Partizanu se loše piše...

Koliko su izabranici Miroslav Đukića bili loši, govori podatak o broju prilika na utakmici. Uigrani napadi i prodori ka golu, jednostvano, u nedelju nisu postojali, kao ni raspoloženi fudbaleri.

Očekivalo se možda od Sume da nešto više učini, da individualni kvalitet najskupljeg pojačanja konačno dođe do izražaja, ali on je ostao na vrlo niskom nivou od prethodnih izdanja, pa je i logično pitanja da li je njegov angažman velika greška i ako nije do kada ga treba čekati da proradi i pokaže fudbalsko umeće. Malo više od žongliranja na promociji u Humskoj...

Međutim, nije samo Suma bio loš, već svi. Partizan je kao tim bio očajan!

Još je Partizan imao i sreće, jer je tragičar Ognjen Mudrinski propustio dve idealne prilike za "brđane". Jednom je pogodio prečku, a drugi put nije uspeo glavom da zatrese mrežu Partizana. Napadač Čukaričkog meč je završio u bolnici. Naime, u 78. minutu Everton je vrlo neoprezno startovao i teško povredio Mudrinskog.

Zvižduci su odjekivali Humskom, a kada je Srđan Obradović označio kraj meča s tribina je počelo da je odjekuje "Đukići, odlazi". Još jedna loša partija Partizana bila je kap koja je kod navijača beogradskog kluba prelila čašu.

Zanimljivo, Đukić je iz postave izostavio Marka Jankovića, a na klupi nije bilo ni Danila Pantića.

U svakom slučaju, predstava za zaborav...

PARTIZAN: Stojković - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Antonov - Everton, Marjanović (od 82. Saša Ilić) - Đuričković, Tavamba, Suma - Ožegović (Od 46. Solomon)

ČUKARIČKI: Kirovski - Jovanović, Puškarić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Drinčić - Mićin (od 70. Saša Jovanović), Kajević, Ovusu - Mudrinski (od 81. Zorić).

Izvor: MN PRESS


IZ MINUTA...

KRAJ!

PRILIKA!

87' Posle mnogo, mnogo vremena prilika za Partizan. Suma je imao šansu, ali nije pogodio. 

- Startovao je Everton, a pošto su Mudrinskog izneli sa terena, od trenera Lalatovića se moglo čuti: "Nogu mu je polomio". Strašno... Napadač Čukaričkog je odmah prebačen u bolnicu.

79' Povreda Mudrinskog, ne može da nastavi utakmicu i traži se izmena. 

Mudrinski
Izvor: YouTube


70' Leandre Tavamba se "pojavio" na utakmici. Posle 70 minuta imao je udarac ka golu Čukaričkog, ovaj put sa ivice kaznenog prostora... Preko gola!

68' I dalje ništa vredno pomena u Humskoj...

60' Dosadno je u Humskoj, zvižduka za crno-bele je sve više.

50' Nema prilika u drugom delu. 

Završeno je prvo poluvreme, Čukarički je bio bolji, a imao je dve idealne šanse. Partizan samo jednu.

44'  Kajević je promašio čitav fudbal. Da ga je pogodio bilo bi i te kako opasno po crno-bele. Nalazio se na 10-11 metara po sredini od gola Partizana i nije bio čuvan.

38' Solidan pokušaj Đuričkovića iz "slobodnjaka". Nije bio precizan, pored gola.

OPET MUDRINSKI!

31' Odbrana Partizana popušta. Jovanović je probio po desnoj strani (opet), uputio dobar centaršut, ali napadač Čukaričkog nije uspeo glavom da savlada Stojkovića.

Mudrinski 2
Izvor: YouTube



PREČKA!

29' Velika prilika za Ćukarički! Ognjen Mudrinski je pogodio prečku posle centaršuta Ovusua. Odbrana Partizana već je bila "na kolenima", ali se isprečila prečka.

Mudrinski
Izvor: YouTube


JOŠ JEDNA PRILIKA ZA PARTIZAN!

21' Đuričković odlično deli lopte na ovoj utakmici, sada je proigrao levog beka Nemanju Antonova, napravio mu vrlo dobru šansu, ali je novajlija u ekipi Partizana loše šutirao, tako da Kirovski nije imao većih problema.

PRILIKA!

16' Odlična prilika za Partizan. Petar Đuričković je vrlo lepo pronašao Nemanju R. Miletića, koji se ubacio s pozicije desnog beka, imao je odličnu poziciju, nije loše ni tukao glavom, ali nije bio precizan. Najbolja šansa na obe strane.

Miletić
Izvor: YouTube



12' Partizan napada, ali i Čukarički je upravo imao opasan napad, koji je izbacivanjem lopte u krener zaustavio Bojan Ostojić.

10' Nema prilika u Humskoj.

- Utakmica je počela!



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC