• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kojem će se carstvu (ligi) Barselona privoleti?

Autor mondo.rs

Slavni klub u dogledno vreme možda će morati da promeni ligu u kojoj se takmiči

 Barselona mijenja ligu  Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Podrška referendumu o nezavisnosti Katalonije i eventualnom otcepljenju mogla bi da utiče na promenu istorije Barselone.

Slavni španski klub mogao bi vrlo brzo da se nađe na raskrsnici na kojoj će morati da donese krupnu odluku - kojem će se carstvu (ligi) privoleti?

Košarkaška sekcija ne beži od toga da bi u budućnosti mogla da napusti špansku ACB ligu, a pitanje je i kakva im je sudbina u Evroligi, ako Katalonija postane nezavisna.

"Suočavamo se sa komplikovanom situacijom u vezi sa onim što se može dogoditi u budućnosti u pogledu nezavisnosti Katalonije i sa pitanjem gde će se takmičiti Barselona", jasno je poručio predsednik Barse Josep Marija Bartomeu.

On je dodao da ta odluka neće biti donesena na prečac.

"To je nešto o čemu ćemo morati da razgovaramo unutar kluba, kada dođe vreme, i doneti odluku zdravog razuma", naveo je prvi čovek katalonskog giganta.

Kada je reč o fudbalskom klubu, ministar sporta Katalonije Đerar Figeras napomenuo je već da se Barselona i ostale ekipe iz te regije, same odlučiti u kojem će takmičenju nastupati.

"Mogu da nastave da se takmiče u španskoj ligi, a mogu i da se priključe i ligama u komšiluku, poput italijanske, francuske, engleske... Što pre se donese odluka o tome, biće više vremena za pregovore sa fudbalskim savezima", naveo je Figeres u intervjuu za "Gazetu delo sport" nekoliko dana pre održavanja referenduma.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC