• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev: Što ste, bre, tako negativni?

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev kritikuje pojedine navijače što uvijek traže nešto negativno. Kaže da Partizan igra evropski i obećava: "Vjerujem da tek sada kreće ono pravo od ove ekipe".

 Ivica Iliev o kritikama FK Partizan Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Navijače Partizana je teško zadovoljiti. Traže uvijek pobjedu, ali ne samo pobjedu, već i dobru igru, otvorenu, ofanzivnu, atraktivnu. Kada pobjeda nema, kada se kikskne, kreću zvižduci...

Partizan je vodio 2:0 protiv kijevskog Dinama, da bi izgubio je taj meč Lige Evrope - 2:3. Potom je uslijedio remi bez golova protiv Čukaričkog i loša igra crno-bijelih. Dovoljno da pojedini navijači zatraže nečiju glavu. Čiju drugu nego trenera!

Sudeći prema izjavi i stavovima sportskog direktora Ivice Ilieva izrečenih u intervjuu za TV Partizan, Miroslav Đukić može mirno da nastavi da radi i nikakve "sječe knezova" neće biti, niti su planirane.

Uz ovaj indirektan zaključak, Iliev je imao i nekoliko poruka za navijače Partizana, od kojih je "najjača" da su uočeni problemi i "uspostavljena dijagnoza" i da će na osnovu toga stvari krenuti na bolje, što se tiče domaćeg šampionata. A što se tiče Evrope - Partizan je tamo gdje je struka i željela da bude, "NA EVROPSKOM KOLOSJEKU".

Još jedna od poruka Ilieva upućena je direktno navijačima: "Hvala južnoj tribini. Oni na Jugu navijaju od prvog do 90. minuta i zamolio bih sve one sa Istoka i Zapada, da se ugledaju na ove sa Juga".

Štaviše, Iliev je ocijenio i da "nije normalno" ono što se događa na tribinama stadiona Partizana, jer pojedini, ističe, dolaze na utakmice samo da bi tražili nešto negativno, a ne da bi pružili podršku.

"Zahvalio bih se Jugu, sve ih je više, sve su moćniji na tribini, i oni pokazuju kako treba da se bodri Partizan. Svih 90 minuta navijaju i tek nakon utakmice pokazuju svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. To je podrška i ljubav prema klubu. A ne ona nekolicina, taj mali broj ljudi, koji već u 20. minutu utakmice ako Partizan ne vodi 1:0 ili nije stvorio dvije, tri stopostotne šanse, počinju da zvižde, traže da ode ovaj ili onaj... Ljudi, 20. minut! Iz kalendarski jedne od najuspješnijih godina u istoriji, mi smo došli do toga da sada ništa ne valja, da je sve loše... To je ozbilljna dijagnoza, nešto u nama samima ne štima, to nije normalno", kaže sportski direktor Partizana.

Iliev kaže da i njega, kao i svakog navijača, boli poraz od kijevskog Dinama, ali mu pozicija ne dozvoljava da "padne pod emocije", već da sve smireno analizira.

Iz te analize, uslijedio je i zaključak da je Partizan u Evropi na pravom putu.

"Mi smo, na neki način, žrtve duple krune iz prošle godine. Kad ide sve dominantno i glatko, sve je super, a nemamo realnu sliku naših vrednosti za evropske okvire. Pričam o ovom nivou, nivou Lige šampiona, jer je Dinamo Kijev prošle sezone igrao grupnu fazu Lige šampiona... Kada damo dva gola i kada smo dominatni protiv takve ekipe, mi odmah omalovažavamo tu ekipu, kao 'nije to taj Dinamo iz Kijeva', a ne gledamo da smo, možda, mi otišli na viši nivo. Jednostavno, stopili smo se sa negativnom energijom, kao da ne želimo da vidimo lijepo i svaku situaciju gledamo negativno", kaže Iliev i nastavlja:

"U drugom poluvremenu protiv Janga bojsa i u prvom poluvremenu protiv Dinama, svi su vidjeli Partizan kakav treba da bude, kakav smo i obećali i trudili se svim silama da stvorimo. U svim tim evropskim utakmicama vidimo evropski Partizan, koji igra totalno drugačije od onoga što igra u domaćem šampionatu u kojem je superioran na gostujućem terenu. Glavni problem Partizana je sada domaći teren, što je decenijama bio prednost".

Upitao je:

"A šta ako sada prođemo grupu u Ligi Evrope? Ti isti ljudi, koji sada zvižde, će da zaćute i onda će sačekati jedan trenutak, jedan loš dan i ponovo će da unose negativnu energiju".

Podsetio je da je Partizan i ranije, kroz istoriju, umeo da igra dobro u Evropi, a lošije u domaćem prvenstvu, podsetivši na Ligu šampiona u sezoni 2003/04.

Zato je navijače zamolio za strpljenje i ukazao na to da ni Real Madrid, koji u prve tri utakmice u prvenstvu Španije, nije pobedio u prve tri utakmice na svom terenu, nije posegao za smenom Zinedina Zidana.

"Ja, izgleda, moram stalno da podsećam. Pre dve godine smo bili u blatu, sa minusom od 26 bodova. A u Evropi smo tada, posle dva kola, imali šest bodova. Tražila se smena trenera, došao je novi trener, pa smo otišli u još veći kanal...", rekao je Iliev.



Vratio se na utakmicu sa kijevskim Dinamom...

"Ne pamtim kada je Partizan davao toliko golova u Evropi, a da smo primali, primali smo i više. Nisu samo golovi, već i akcije, igra u tim utakmicama, dugo je nismo videli, da na kažem od 2003/04. godine. Do tog nesrećnog penala, bili smo toliko superiorni protiv Dinama to treba da nas raduje. Draže mi je da izgubim tako nego 2:0, 3:0. Zašto? Zato što vbismo u tom slučaju rekli - e, to je naš limit i gotovo. To bi bio nerešiv problem. A ako se ovako izgubi (2:3), onda to znači da postoje elementi koje treba da se poprave".

Ističe da Partizan "na svim frontovima stoji stabilno" i ukazuje da ne treba donositi zaključke posle samo mesec dana u kojima dve vezane utakmice nikada nije počinjao isti tim.

"Došlo je mnogo novih igrača, sa druge strane svi oni su se relativno brzo i uklopili, ali postoje oni koji još hvataju priključak - nisu prošli pripreme, bilo je povreda... Partizan nije izašao u dve vezane utakmice sa istom ekipom. Bambi Tošić i Suma nisu imali dva zajednička treninga, a kamoli da su odigrali utakmicu. Možda se još malo luta u pronalaženju pravih pozicija za pojedne igrače", dodaje Iliev.

Ipak, najvažniji zadatak, kaže Iliev, ispunjen je.

"Uradili smo glavno i najznačajnije - postavljanje Partizana u evropski kolosek. Da Partizan u toj Evropi igra mnogo dobro i da je ozbiljan protivnik, ozbiljna ekipa i da imamo svoje mesto, polako tabamo taj put. Igramo otvoren, atraktivan fudbal, sa mnogo šansi. Meni je najbitnije da vidim Patizan u Evropi na ovom nivou, da može svakog da dobije a da li će, to zavisi od mnogo toga, ali da može da igra sa svakim, da može da dominira i igra ofanzivni fudbal. Mi smo to dobili!".

Što se tiče domaćeg prvenstva, Iliev kaže da je sve otvoreno.

"Ovo su samo četiri boda minusa, jedna utakmica... Tek smo završili septembar, imamo još 8-9 meseci, a mi već dajemo zaključke ko je kakav, a neki igrači su tek mesec dana u Parizanu. Verujem da ćemo uneti novine i videće se to odmah posle reprezentativne pauze".

Umiruje navijače i ovom rečenicom:

"Što se tiče dijagnoze, mogu da kažem navijačima da mislim da smo na pravom putu. Imamo sada i detaljnu sliku mogućnosti svakog pojedinca - negde treba promena pozicije, negde ima nekih limita, ali sada možemo u nastavak sezone da uđemo sa jasnijom slikom cele te priče, jer je realno gledano kratak period od mesec dana da spoznamo kvalitete svih igrača".

Iliev kaže da je za ovu ekipu Zoran "Bambi" Tošić isto ono što je Leonardo bio za ekipu iz prošle sezone.

Na šta bi Partizan ličio da nije bilo Leonarda prošle sezone?

"Ni na šta", odgovorio je Iliev i nastavio:

"Niko ne traži alibi, nego kada analiziramo, želimo da iznesemo argumente. Postoje ljudi koji namerno sapliću, koji jedva čekaju da osete malo krvi da nešto dobro unište. To nisu navijalči, tu nema ni ljubavi, ni vere, ni podrške. Zamolio bih ljude sa Istoka i Zapada da se ugledaju na Jug i da ne konstatuju one koji su negativni, kako bismo ovaj trenutak krize prebrodili. Moramo da budemo jedno telo i samo tako možemo da napravimo ozbiljan rezultat".

Intervju je završio ovom porukom:

"Verujem da tek sada kreće ono pravo od ove ekipe".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC