• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandija "živa" do utorka!

Autor mondo.rs

Robenov gol iz penala doneo "lalama" pobedu nad Belorusijom u Borisovu, ali za plasman na Mundijal ili u baraž, biće im potrebno sportsko čudo.

Reprezentacija Holandije kao gost je pobedila Belorusiju rezultatom 3:1, čime je u A grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ostala u trci za drugo mesto sa Švedskom.

Holanđani su u Borisovu poveli golom Dejvija Propera u 24. minutu, ali je u 55. minutu izjednačio Maksim Volođko i rezultat 1:1, koji bi označio kraj svim nadanjima trećeplasirane selekcije prethodnog Mundijala u Brazilu, bio je aktuelan do šest minuta pre kraja.

Tada je Arjen Roben iskoristio penal za 2:1, a konačan rezultat postavio je Memfis Depaj u sudijskoj nadoknadi vremena.

Francuska kolo pre kraja vodi na tabeli sa 20 bodova i nadomak je direktnog plasmana (dočekuje Belorusiju u poslednjem kolu), Švedska ima 19, a Holandija na trećoj poziciji 16.

Kada bi važilo uobičajeno pravilo, da u slučaju istog broja bodova odlučuju međusobni dueli (septembra 2016. u Solni bilo je 1:1), Holandija bi bilo kakvom pobedom nad Šveđanima, u utorak u Amsterdamu, osigurala drugo mesto i baraž.

Međutim, u ovim kvalifikacijama je kriterijum koji odlučuje, posle bodova, ukupna gol-razlika! A, Švedska je sa subotnjih 8:0 protiv Luksemburga popravila tu stavku na 26:7, dok su izabranici Dika Advokata na "mršavih" 19:12.

To znači da Holanđani moraju da pobede direktnog rivala sa najmanje SEDAM golova razlike, što će biti veoma, veoma teško.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC