• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Talinu neće biti prijateljska utakmica

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Maksimalnim angažmanom ćemo pokušati doći do povoljnog rezultata", istakao je večeras u Talinu Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije BiH pred sutrašnji meč sa Estonijom.

 Mehmed Baždarević i Asmir Begović pred utakmicu sa Estonijom U Talinu neće biti prijateljski meč Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Iako nemamo šansi da se plasiramo u baraž, svaki meč za nas je izuzetno važan. Daćemo sve od sebe, zadnji atom snage za povoljan rezultat", rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"S naše strane neće biti prijateljska utakmica. Maksimalnim angažmanom ćemo pokušati doći do povoljnog rezultata", dodao je Baždarević.

U meču s Estonijom neće nastupiti povrijeđeni Ognjen Vranješ. Selektor Baždarević nije mogao potvrditi kojih će 11 igrača početi utakmici, ali je izvjesno da će šansu pružiti i nekima koji su manje igrali u proteklim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Tražićemo najbolji sastav kojem možemo dati šansu u tom momentu. Igraće zdravstveno najspremniji", naglasio je Baždarević te o Estoncima kazao:

"Radi se o dobroj reprezentaciji koja godinama stvara tim. Estonci puno ulažu i spremaju se za iduće kvalifikacije. Ovo je zemlja u kojoj se puno radi i želim da ih vidim na nekom od velikih evropskih ili svjetskih takmičenja."

BEGOVIĆ

"Svaki nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine veoma je bitan za nas igrače, stručni štab i Savez. Pobjedom protiv Estonije želimo vratiti pozitivnu atmosferu u ekipi i sakupiti bodove za rejting pred nastup u UEFA Ligi nacija naredne godine", istakao jegolman "zmajeva" Asmir Begović.

Utakmica Estonija - BiH igra se sutra, 10. oktobra, od 20:45 sati (21:45 po lokalnom vremenu) na stadionu "A Le Kok Areni" u Talinu i neće imati preveliki rezultatski značaj jer su obje selekcije izgubile šansu da se plasiraju u baraž za naredni Mundijal.

"Eden Azar mi je nakon utakmice s Belgijom rekao da smo zaslužili da odemo u baraž", poručio je Baždarević na kraju konferencije za medije pred sutrašnji meč u kojem će BiH pokušati pobijediti i kako bi izbjegla ispadanje u treći rang UEFA Lige nacija, novog takmičenja koje startuje iduće godine u septembru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC