• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabro! U Zvezdi o bodu ne razmišljaju

Autor mondo.rs

"Značio bi nam remi za dalji tok takmičenja, ali nećemo sigurno igrati na bod na svom stadionu. Pokušaćemo da pobedimo Arsenal", poručuje kapiten Nenad Milijaš.

 Hrabro! U Zvezdi o bodu ne razmišljaju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Još nešto više od 24 sata ostalo je do velike utakmice na stadionu Rajko Mitić. U četvrtak od 21.05, Crvena zvezda će u trećem kolu Lige Evrope ugostiti Arsenal.

Londonski velikan jeste favorit, međutim, Vladan Milojević je uspeo da usadi pobednički i ratnički mentalitet među igrače, što se najbolje ogleda u izjavi Nenada Milijaša.

"Iskreno, ne bih pristao da mi neko sad predloži da ne igramo utakmicu u zamenu za bod", poručio je jedan od najiskusnijih u Zvezdinom timu tokom konferencije za medije pred utakmicu.

"Značio bi nam remi za dalji tok takmičenja, ali nećemo sigurno igrati na bod na svom stadionu. Pokušaćemo da pobedimo. Jeste Arsenal velika ekipa, ali igrači imaju ogroman motiv, biće pun stadion i ne bih prihvatio bod. Ne zato što mislim da smo bolji, već zato što ne bih voleo da nam neko uskrati šansu da se nadigravamo i nadu, pa da vidimo šta će biti. Zbog toga smo i trenirali", dodao je Milijaš, a trener Milojević posle njegovog izlaganja samo je kratko poručio:

"Eto zašto sam ga pustio da on prvi odgovori. Mnogo mi je drago što moji igrači tako razmišljaju".

Složio se Milijaš, ipak, da su gosti favorit u predstojećem duelu.

"Bez potcenjivanja drugih rivala u grupi, Arsenal je tu najveće ime. Dugo smo očekivali ovu utakmicu, drago mi je što će mlađi saigrači imati priliku da igraju ovakvu utakmicu, jer se to pamti i prepričava godinama kasnije. Nadam se da ćemo odigrati kao što možemo i da će to dati rezultat. Arsenal jeste favorit, poštujemo ga, ali dosadašnji rad nam je doneo dobre rezultate i ne vidim zašto ne bi mogao i protiv Arsenala. I oni su živi ljudi...".

Kao neko ko je tokom karijere već igrao sa Zvezdom protiv jakih evropskih rivala, a takmičio se i u Premijer ligi, Nenad Milijaš vrlo dobro zna šta čeka njegov tim u četvrtak. To iskustvo pokušao je da prenese saigračima.

"Pričao sam sa igračima o utakmici protiv Bajern u Beogradu, pošto je to poslednje tako veliko ime koje je dolazilo pre Arsenala, a manje o iskustvima iz Premijer lige, pošto mogu svakog vikenda da gledaju Arsenal na televiziji i vrlo dobro znaju o kakvom timu se radi. Ne treba im objašnjavati o koliko velikom timu se radi. Bitno je da su ovi igrači zaslužili ovakvu utakmicu i da su svesni toga i šanse koju mogu da dobiju ako odigraju dobro", istakao je kapiten i naglasio:

"Pokazali smo da možemo da igramo dobro, dug put smo prešli do ovde, iako mnogi nisu verovali u nas".

Na tribinama stadiona Rajko Mitić očekuje se oko 50.000 navijača Crvene zvezde, uz 1.000 gostujućih, a mnogo puta do sada pristalice crveno-belih stovrile su atmosferu za pamćenje, pa se isto očekuje i u četvrtak.

"Navijači su naš 12. igrač, znamo da je stadion rasprodat i to sa jedne strane jeste pritisak, ali lep. Znamo svi šta nam je činiti – borićemo se koliko god možemo", poručio je Milijaš za kraj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC