• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuker o Anćelotiju: Lažna vijest!

Autor mondo.rs

Italijanski stručnjak u pregovorima je sa Hrvatskim nogometnim savezom oko klupe "vatrenih", ali samo ako izbore plasman na Mundijal u Rusiju, prenosi "Gazeta delo sport". Davor Šuker odlučno demantuje.

Dok u Srbiji traje bura oko navodne smjene Slavoljuba Muslina, i komšije Hrvati bave se selektorskom pozicijom.

Na njihovoj klupi trenutno je Zlatko Dalić, koji je uspio da Hrvatskoj obezbijedi prolaz u baraž, a sada ga očekuje da i taj posljednji zadatak riješi uspješno i reprezentaciji izvadi "vizu" za Rusiju sljedeće godine.

A ako to uspije, napustiće klupu nacionalnog tima.

Tako bar piše "Gazeta delo sport", koja prenosi da je Hrvatski nogometni savez u pregovorima sa Karlom Anćelotijem!

Italijanski dnevnik na naslovnoj strani prenosi da su čelnici HNS kontaktirali trofejnog trenera kako bi vodio Hrvate na Mundijal.

Hrvatski mediji prenose, pozivajući se na pisanje "Gazete", da se trenutno vode pregovori oko plate Anćelotija, kao i da je Italijan navodno spreman da im da "popust". O kojoj sumi je riječ nije poznato, ali bez obzira na to vjeruje se da bi u slučaju da Anćeloti pristane, postao najskuplji selektor Hrvatske svih vremena.

Međutim, ovu informaciju odlučno je demantovao predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker, nazivajući je "lažnom viješću", uz poruku: Hrvatska ima selektora!

"Razočaran sam što je ugledni svhetski medij kakav je 'Gazetta delo Sport' izvor ovakve dezinformacije, tipične 'false notizie' (lažna vuhest), kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama. Mogu samo da kažem da je selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i da smo svi isključivo fokusirani na utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", rekao je Šuker.

Potkačio je i hrvatske medije, koji, kako kaže, jedva čekaju da objave nešto kako bi destabilizovali nacionalni savez:

"Naviknuti smo da većina hrvatskih medija požuri da prenese ovakvu neistinu - kod nas svaka vijest koja za cilj ima destabilizaciju ili omalovažavanje Saveza dobije zapaženi prostor u medijima. To, nažalost, nije ništa novo, ali ćemo nastaviti da radimo u interesu hrvatskog fudbala. Zato uoči ovih odlučujućih utakmica pozivam sve na zajedništvo, a medije na objektivnost i na istinu".

Anćeloti bi mogao da bude sjajno rješenje i pravi autoritet za hrvatski tim, u kojem je glavna zvijezda Luka Modrić, igrač koji je u Real Madridu odlično sarađivao sa Italijanom, osvojio Ligu šampiona i više puta isticao da je uz njega najviše napredovao.

Na fudbalerima je sada da uspješno završe posao u baražu u dvije utakmice protiv Grčke. Prvi mečevi igraju se od 9. do 11. novembra, dok su revanši planirani za period od 12. do 14. novembra, kada će biti poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Karlo Anćeloti je trenutno bez angažmana, budući da je nedavno neočekivano završio saradnju sa Bajernom poslije 15 mjeseci rada.

Anćeloti ima bogato trenersko iskustvo i mnogo uspjeha, jer je osvajao titule sa svim klubovima koje je vodio u najjačim ligama svijeta - Italiji, Engleskoj, Francuskoj, Španiji i Njemačkoj, a bio je i selektor "azura".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC