• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev: Neka nam Zvezda određuje sudije!

Autor mondo.rs

Posle novog penala za Partizan, podigla se nova prašina. Zvezda je ljuta, a sportski direktor Partizana Ivica Iliev ima "rešenje": "Neka nam Terzić i njegov rođak određuju sudije, da završimo ovaj rijaliti!".

 Iliev: Neka nam Zvezda određuje sudije! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Svaki penal za Partizan ili za Crvenu zvezdu na utakmicama Superlige izaziva veliku polemiku u javnosti.

Nakon pobede Partizana u Čalčku protiv Borca u sudijskoj nadoknadi, Zvezda je napisala saopštenje optužujući crno-bele za "sramnu spregu sa Fudbalskim savezom Srbije". Posle novog penala protiv Mačve u nedelju, iz Zvezde je opet stiglo reagovanje: "Evo, vidite, to je ono o čemu smo pričali. Bolje nam je bilo pod Toletom (Tomislav Karadžić, prim aut.)".

Partizan ni posle prvog saopštenja nije oćutao Zvezdi. Iz usta potpredsednika crno-belih Vladimira Vuletića, komšijama je poručeno: "Protivnik vam nije Partizan, već zdrav razum, čast i moral".

Crno-beli su reagovali i na najnoviju "strelicu" iz Zvezde.

Ivica Iliev je za "Telegraf" izjavio ovo:

"Hajde ovako, da bismo završili sa ovim rijalitijem, zamolio bih glavnog i odgovornog urednika cele ove priče i njegovog rođaka iz Sudijske komisije, da oni odluče koje će sudije da sviraju Partizanu, a koje će Zvezdi - do kraja! Nećemo se buniti ni za jednog! Evo, da bi prestali sa rijalitijem, neka to urade i neka nam se onda više skinu sa leđa. Neka izaberu sudije i da nas puste da igramo. Stvarno, više...".

Sportski direktor Partizana kaže da se "zna ko je režiser cele ove priče" i smatra da ne veruje da je sada Mitar Mrkela reagovao ispred Zvezde samoinicijativno, već...

"Ja poznajem gospodina Mrkelu, veliki je igrač, bez mrlje u karijeri, veliki je čovek i imam neverovatan odnos sa njim i jednostavno znam da ovo nije on, ovo nisu njegovi maniri. Ovako svako, ne samo on, može da kaže i da se bilo kome stave reči, ali to nije on. Može i neko drugi, treći, četvrti ili peti da se isturi, što su već činili, ali sve se zna", kaže Iliev.

Ponovio je predlog:

"Neka izaberu ko će njima da sudi utakmice i ko će nama. Neka oni biraju, neka kažu: 'Evo, ovaj sudija sudi nama, a onaj vama', samo neka se ovo više završi da možemo da se bavimo fudbalom i da se više mi iz Partizana ne bavimo njima, jer ovo već postaje ružno.... Evo ovako, napišite ovako, da Ivica Iliev moli gospodina Terzića neka izaberu oni sudije i za nas i za njih, samo da skine više teret sa nas i da nas više ne pominje".

Iz Zvezde i njene pristalice zameraju i zbog minuta u kojim su dosuđeni penali za Partizan, a Iliev na to odgovara:

"Ma, nebitno je kad je penal sviran, da li u 88. minutu ili u 4. minutu - penal je penal! To sam i prošli put rekao. Pa, logično je da se velikim ekipama, i njima, i nama, koje konstantno idu napred i ofanzivni su, intenzitet napadanja pojačava kako se meč bliži kraju, a da je rezultat nepovoljan. Setimo se da se Partizanu u derbijima preko dvadeset godina nije svirao penal i koliko još jedanaesteraca očiglednih nije svirano, a sad se, evo, ide ka tome da se više nikada ne svira ni na jednoj utakmici! Nijedan penal od ovih koji su nam svirani nije sviran, a da nije bilo elemenata da se svira. Ako hoćemo, možemo da izvlačimo i analiziramo jedanaesterce koji su se svirali za nas i za druge i da se analiziraju jedanaesterac po jedanaesterac. Možemo, jedan po jedan, ali, opet, glupo je...".

Iliev se pita kome je u interesu da se stvara "dodatna tenzija među navijačima i kome je do toga da bude krv, kome je do toga da bude negativno, kome je do toga da bude nezadovoljstvo, kome je u interesu da bude ratno stanje?".

"Pustimo, bre, ljude da igraju. Evo, recimo, prvi derbi je savršena slika kako treba da izgleda odnos dva kluba. Kad smo smirli strasti, zato što su oba kluba u Evropi, odmah se pokazalo da može bez imalo tenzije zbog evropskog rezultata. I kad je već takva situacija u društvu, među navijačima oba kluba, zašto sada ovde praviti tenziju? Čemu ovo sve? Ne znam koja je poenta te priče, šta se dešava, zašto? Ne kapiram više".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC