• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukčević umjesto u Borac dolazi u Budućnost?

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Nekadašnji fudbaler Partizana Simon Vukčević koji je bio na pragu dolaska u Borac sada trenira sa ekipom podgoričke Budućnosti.

 Simon Vukčević ide u Budućnost Izvor: MN Press/arhiva
Izvor: MN Press/arhiva

Simon Vukčević je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije, ali u karijeri nije potvrdio predviđana.

Kao 13-godišnjak došao je u Partizan, a za prvi tim je debitovao 2003. godine, da bi u naredne tri sezone pokazivao sav talenat. Osim po igri, ostao je upamćem i po "čudnom" broju na dresu - jedinici.

Dobre igre u Partizanu su ga "prodale". Otišao je u ruski Saturn, potom je sa istoka otišao na krajnji zapad Evrope, u lisabonski Sporting, gdje je proveo četiri godine, a potom je zaigrao za engleski Blekburn. Ipak, u Engleskoj nije ostavio tako dobar utisak kao u Sportingu, pa je nastavio "seljakanje" po Evropi, a jedne sezone (2013/14.) vratio se u srpski fudbal, u Vojvodinu.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore, potom reprezentacije Crne Gore, koji danas ima 31 godinu, već duže vrijeme je bio van terena zbog povrede.

U međuvremenu je bio i na pragu dolaska u banjalučki Borac. Nakon što je u maju okončao saradnju sa portugalskim prvoligašem Čavešom crnogorski fudbaler je pregovarao sa Borcem , što je tada potvrdio i trener crveno-plavih Zoran Milinković.

"Razgovori su u toku, to je tačno. Pregovaramo sa Vukčevićem", poručio je početkom septembra Milinković, međutim, dogovor nije postignut.

Vukčević je sada zaliječio povredu i počeo da trenira sa podgoričkom Budućnošću. Da li to vodi i ka oblačenju dresa kluba iz njegovog rodnog grada?


"Rano je za priču na tu temu. Simon je napravio pauzu od sedam mjeseci. Razgovarali smo i on je počeo da trenira sa nama kako bi se vratio u željenu formu i sanirao povrede koje su ga mučile u posljednje vrijeme. Ako bude spreman, ako bude postojao obostrani interes, naravno da ne bismo imali ništa protiv da Simon Vukčević bude jedno od dva pojačanja u veznom redu", rekao je za Sport Klub trener Budućnosti Dragan Kažić i dodaje:

"Kada kažem pojačanje, ne mislim da nas Simon pojača (samo) imenom i ugledom koji ima. Očekujem Simona iz potpuno spremnog, Simona kao vođu, kao momka koji može jednim potezom da riješi utakmicu. Nama takav Simon treba. To bi zaista bilo sjajno i mislim da bi se i Budućnost i Vukčević radovali takvom epilogu".

Izvor: MN Press/arhiva



Budućnost je trenutno druga u prvenstvu Crne Gore iza "vječitog rivala", nikšićke Sutjeske za kojom zaostaje 11 bodova.

TABELA: Sutjeska 36, Budućnost 25, Grbalj 20, Zeta 19, Iskra 17, Rudar 16, Kom 16, Mladost 15, Petrovac 12, Dečić 11. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC