• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaš pomogao TV Partizan - za ovaj video!

Autor mondo.rs

TV Partizan objavio originalan snimak istorijske utakmice Partizan - Dinamo Zagreb koja je odlučila o šampionu Jugoslavije u sezoni 1982/83. Snimak dostavio navijač Zvezde iz poštovanja prema Draganu Manceu.

 Partizan Dinamo Zagreb 2:2 Izvor: MN Press/arhiva

Bio je to jedan od najuzbudljivijih finiša prvenstava Jugoslavije svih vremena.

Posle jesenjih počasti, tim Miloša Milutinovića kašljuca na početku drugog dela sezone. Gubi od Sarajeva i Osijeka, remizira na Kantridi i tek protiv Vardara stiže do oba boda. Na putu ka ciljnoj ravnini, dobija "večiti derbi" 3:2 i uoči meča odluke ima dva boda više od Dinama.

Zagrepčani dolaze u Beograd, ali je JNA mali da primi sve koji žele da budu deo spektakla. Poklapa se i sa sletom povodom nekadašnjeg Dana mladosti. Partizan je odlučio da "iznajmi" Zvezdin stadion.

Karte su planule! Na tribinama 100.000 ljudi (kažu i više). Dinamo mora da pobedi, Partizan ne sme da izgubi!

Antologijske utakmice "Velike četvorke"

Miloš Milutinović zvani "Plava čigra" nije praktikovao karantine. Imao je specifične metode rada. Uoči svake utakmice slao je Milutina Šoškića u kontrolu. "Zamorče" se biralo po principu slučajnog uzorka. Nikad se nije znalo ko je pod lupom...

Izvor: MN Press/arhiva

"Kada sam izašao na drugo poluvreme, atmosfera me je pogodila kao grom iz vedra neba. Onakvo navijanje nisam video u u životu, i znao sam da da to neće izaći na dobro. Mojim igračima su zaklecala kolena i Partizan je stigao šampionskih 2:2. Eh da ja imam ovakve navijače gde bi mi kraj bio" - Ćiro Blažević za list "Sport".

Dinamo je u Beogradu vodio 2:0 na poluvremenu, autogol Rojevića (17. minut), pa gol Zlatka "Cice" Kranjčara u 44. minutu. Crno-beli gube titulu... Ali, ne!

U drugih 45 minuta, najpre faul nad Zvonom Vardom za penal, koji u gol pretvara Aca Trifunović (63. minut), a potom legendarni Dragan Mance uspeva da donese izjednačenje Partizanu, sedam minuta pre kraja, a to je značilo i titulu šampiona Jugoslavije.

"KAD PORASTEM, BIĆU MANCE!"

Snimak ove utakmice do sada je bio dostupan u kraćoj verziji bez tona u niskoj rezoluciji. Ali, TV Parttizan danas je objavio originalni snimak u najboljoj mogućoj rezoluciji sa dodatnim komentarom legendarnog Vladanka Stojakovića prilikom oba gola Partizana.

Kuriozitet je da je ovaj snimak TV Partizanu dostavio, kako piše ispod videa, veliki navijač Crvene zvezde, Saša Vukosavljević, koji je u znak poštovanja prema legendi Partizana Draganu Manceu, ustupio ovaj istorijski materijal.

Izvor: MN PRESS



Inače, u prvom poluvremenu nećete čuti glas komentatora, odnosno Vladanka Stojakovića, jer je direktni TV prenos utakmice na tadašnjoj JRT išao bez komentara u prvom delu igre, pošto je odluka od TV prenosu doneta u poslednji čas zbog ogromnog interesovanja gledalaca iz cele Jugoslavije.

EVO SNIMKA

Partizan - Dinamo Zagreb 2:2
Izvor: TV Partizan

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC