• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igraju najlepši fudbal, obrću najveći novac: Siti!

Autor mondo.rs

Lider tabele Premijer lige ponovo je oborio sopstveni rekord i završio finansijsku godinu pozitivno, uprkos zaista velikim izdacima za plate fudbalera.

Čelnici Mančester sitija trljaju ruke u zadovoljstvu i kada pogledaju teren, gde je njihov tim ubedljivo prvi na tabeli Premijer lige, a i kada pogledaju u klupsku kasu.

Prema zvaničnim i danas (četvrtak) predstavljenim podacima, "građani" su završili 2016/17 godinu sa dosad nezabeležnim prihodom: 473,4 miliona funti, odnosno 534,8 miliona evra!

"Već treću godinu zaredom naše poslovanje je profitabilno, a prihodi su rekordno veliki već devetu sezonu zaredom", rekao je predsednik kluba Kaldun al Mubarak.

"Probili smo granicu od 400 miliona funti, a sada i od 500 miliona. Takođe, nastavljamo sa nultim finansijskim dugom. Van Mančestera, naš globalni uticaj nastavio je da se širi sve većim programa angažovanja u društvenoj zajednici, u saradnji sa globalnim partnerima", izjavio je on.

U odnosu na prošlogodišnji obračun, Mančester siti završio je godinu u plusu od 1,1 milion funti (1,24 miliona evra). Posmatrajući 2016, ta cifra je manja za 19 miliona, ali iz nekoliko razloga.

Pre svega, jer se u 2017. za obračunski period uzima poslovanje u prethodnih 13, a ne 12 meseci. Uz to, "građani" su ove godine izdvojili značajno više novca na plate igrača, koje su pod Pepom Gvardiolom "skočile" sa 197,6 miliona funti na 264,1 milion funti.

Prema pisanju engleskih medija, najveću platu u Sitiju imaju Kun Aguero i Jaja Ture - po 220 hiljada funti nedeljno. Sledi ih Rahim Sterling sa 180 hiljada, kao i Kevin De Brujne i David Silva sa po 160 hiljada funti nedeljno.

Feran Sorijano, izvršni direktor, letos je otvoreno rekao da je vrh kluba nezadovoljan činjenicom da tokom prve Gvardioline sezone nije osvojen nijedan trofej. Sada vidi svetlu budućnost "građana".

"U Mančester sitiju smo posvećeni igranju prelepog fudbala i pobeđivanju. Oba elementa se uklapaju i drugi je posledica prvog. Uveren sam da ćemo videti dodatni napredak i trofeje u sezonama koje dolaze. U poslednje tri sezone suočili smo se sa važnim, strateškim izazovom. Cilj je bio da osvežimo i obnovimo ekipu koja je bila šampion 2012. i 2014. godine. Verujemo da smo sve dobro planirali i izveli. Potpisali smo mlade, talentovane igrače, koji mogu biti osnov ekipe za naredne godine. Ederson, Stouns, Mendi, Voker, Danilo, Gindogan, Bernardo Silva, De Brujne, Sterling, Žezus i Sane... Svi su došli tim u tom periodu", poručuju sa "Etihada".

Lepi dani za plavu stranu Mančestera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC