• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pada rekord Pitera Šiltona!

Autor mondo.rs

Slavni golman ima najviše nastupa u karijeri od svih engleskih fudbalera, ali narednog vikenda mogao bi da ga nadmaši jedan niželigaški čuvar mreže.

Čuveni golman Piter Šilton od početka karijere, 1966. do njenog završetka, 1997. godine, branio je u čak 1.249 utakmica, a došlo je vreme da engleski fudbal dobije novog rekordera.

Fantastičnu brojku nastupa uspeo je u sredu da izjednači Pol Bastok, niželigaški čuvar mreže, koji će narednog vikenda, ukoliko se ponovo nađe među stativama, nadmašiti Šiltona!

Bastok ima 47 godina i brani za maleni Visbeh, koji se takmiči u devetom rangu, a koji je njegov 17. klub u karijeri.

Priliku za veliko slavlje imaće naredne subote protiv Tetford tauna u gostima.

"Nisam uspeo da dostignem ono što sam želeo u fudbalu, ali o ovako nečemu nisam, čak, i sanjao", priznao je Bastok u intervjuu za "BBC" i otkrio da je samo dan uoči utakmice u kojoj je izjednačio Šiltonov rekord imao saobraćajnu nesreću!

"Kako sam se bližio rekordu, iz utakmice u utakmicu razmišljao sam samo o tome da se ne povredim, a onda sam u utorak imao udes za koji sam ja bio kriv. Udaraio sam jednu gospođu i prva misao koja mi je prošla kroz glavu kada sam video da je sa njom sve u redu, bila je - da li sam dobro, hoću li moći sutra da branim. Sada mi je samo stalo da upišem i tu 1.250 utakmicu", priznaje Bastok.

Iskusni golman prošao je kroz školu Koventri sitija, sa kojim je osvojio FA kup za omladince. I to, pobedivši na putu do finala Sautempton za koji su igrali Alan Širer i Met Le Tisije.

Nikada, međutim, nije zaigrao za nekadašnjeg prvoligaša, a u seniorskoj konkurenciji debitovao je za Kembridž junajted, kao 17-godišnjak. Iako je tokom 30 godina karijere igrao za niželigaše engleskog fudbala, u svojoj biografiji ima upisan i inostrani angažman, pošto je 1989. na kratko bio član malezijskog Sabaha.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC