• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaviće kao da su pobedili Boku

Autor mondo.rs

U nedelji posle gorkog poraza u Superklasiku, navijačima River Plate stigle su lepe vesti.

Malo šta je moglo da popravi raspoloženje navijača River Plate u nedelji nakon poraza u vrućem Superklasiku, na svom "Monumentalu".

Pet dana nakon što je omražena Boka Juniors pobedila pred navijačima Rivera 1:2 i ostala na čelu tabele argentinskog prvenstva bez poraza, navijačima ovog kluba maštu je zagolicao jedan od najboljih aktivnih argentinskih fudbalera, Havijer Maskerano (33).

Veteran iz redova Barselone nije prvi put izjavio da mu je želja da karijeru završi u Argentini, tačnije u River Plati, ali je ovog puta ponudio i konkretan datum - jun 2019. kada mu bude istekao aktuelni ugovor sa Barsom.

Maskeranova karijera:

2003-05, River Plata – 1/171

2005-06, Korintijans – 2/33

2006-07, Vest Hem – 0/7

2007-10, Liverpul – 2/139

2010-??, Barselona – 1/332

2003-??, Argentina – 3/139

"Verujem da bih morao da otvorim još jedno poglavlje u River Plati" poručio je iskusni 33-godišnji Argentinac, a prenosi TNT Sport.

Maskerano je rodom iz San Lorenca, ali je rano došao u River Platu kao 15-godišnjak koji je četiri godine kasnije debitovao za prvi tim i brzo potom učestvovao u osvajanju Klausure u sezoni 2003/04.

Posle samo sezone i po na "Monumentalu", zajedno sa prijateljem i rivalom iz Boke, Karlosom Tevezom, Maskerano je na iznenađenje mnogih prešao u brazilski Korintijans, potom takođe zajedno sa Tevezom otišao u Vest Hem u kom se zadržao samo pola sezone i potom razišao sa kolegom iz napada: Tevez je otišao u Mančester junajted, a Maskerano u Liverpul u januaru 2007. godine.

Maskerano je posle tri i po sezone na "Enfildu" prešao u Barselonu u kojoj je od 2010. do danas učestvovao u osvajanju 17 trofeja, od čega dve titule prvaka Evrope i četiri titule šampiona Španije.

On već godinu-dve "kuka" kao sve teže, sada već kao štoper, prati tempo utakmica u Evropi i najavljuje povratak u Buenos Aires, ali je sve izvesnije da će ga navijači Rivera dočekati za godinu i po dana kao već 35-godišnjaka.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC