• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Era "slobodnih agenata": Erera ne košta centa

Autor mondo.rs

Mesi, Sančez, Ozil, Erera, Felaini, Blind, Mata, Barkli, Džan, Gorecka, Gulam, Fernandinjo... Svi će oni 1. januara biti slobodni u izboru nove sredine. Atletiko je već krenuo po jednog od Junajtedovih "odmetnika".

Nešto što je u NBA ligi rutina, počelo je da se događa i u evropskom fudbalu.

Dobro došli u vreme "slobodnih agenata", igrača koji će - ako ovaj trend nastavi da se razvija - jednostavno igrati i čekati da im istekne ugovor pre nego sami izaberu gde će nastaviti karijeru i uskrate zadovoljstvo klubu da ih pošalju negde i na tome još i zarade.

U ovom trenutku, a 10. novembar 2017. godine je, postoji prava VIP lista fudbalera koji će 1. januara 2018. biti slobodni u izboru novog kluba, a 1. jula slobodni da transfer i ostvare. Bez obeštećenja.

Na vrhu te liste svakako je Lionel Mesi iz Barselone, najbolji fudbaler današnjice, a tu su i Aleksis Sančez, Mesut Ozil i Džek Vilšer iz Arsenala, Ander Erera, Maruan Felaini, Dali Blind, Luk Šo i Huan Mata iz Mančester junajteda, Hoze Himenez i Huanfran iz Atletiko Madrida, Stefan de Fraj iz Lacija, Ros Barkli iz Evertona, Leon Gorecka i Maks Mejer iz Šalkea, Emre Džan iz Liverpula, Fuzi Gulam iz Napolija, Fernandinjo iz Mančester sitija, Mario Baloteli iz Nice, Joan Kabaj iz Kristal Palasa, Bernard iz Šahtjora, Oguzan Ezjakup iz Bešiktaša, Kvadvo Asamoa i Đorđo Kjelini iz Juventusa, Hatem Ben Arfa iz Pari Sen Žermena, Arjen Roben iz Bajerna, Miranda iz Intera, itd, itd.

Jedan od čak petorice igrača s kojima menadžer Žoze Murinjo nije na vreme postigao dogovor o produžetku saradnje, Erera, u fokusu je velikog broja evropskih klubova, a najkonkretniji je Atletiko Madrid piše "Diario As".

Erera će, ako ne dogovori produžetak ugovora sa Junajtedom do Nove godine, biti slobodan da potpiše za naredni klub u istom prelaznom roku u kom Atletiku ističe FIFA zabrana registracije novih igrača nakon čega će automatski biti aktivirani transferi Vitola iz Sevilje i Dijega Košte iz Čelsija.

Ukoliko nagovore Ereru da se pridruži ekipi Dijega Simeonea, u Atletiku bi mogli da razgovaraju sa Murinjom i oko otkupne cene - koja ne bi bila velika za poslednjih šest meseci ugovora - što bi otvorilo prostor za njegov transfer iz Mančestera u Madrid još ove zime. Ako ne, 1. jula ništa u tome neće moći da ga spreči.

Erera je nastupao sa Saragosu i Atletik Bilbao pre nego je na leto 2014. postao jedno od prvih pojačanja bivšeg menadžera "đavola", Luja van Gala, koji je za njega platio 30 miliona evra. Španski vezista imao je od tada do danas i uspona i padova na "Old trafordu", ali je tenzija između Murinja i njega postajala sve veća kako je vreme prolazilo, a njegovo oklevanje da produži saradnju sve očiglednije vodilo ka nepovoljnom raspletu po klub.

Atletiko, navodno, planira velike transfere kada narednog leta bude okončana prva sezona van "Visente Kalderona", odnosno na "Metropolitano" stadionu, na kojem - ruku na srce - Simeoneovim igračima ne ide sjajno ove sezone. Očekivan je odlazak Antoana Grizmana za kojeg bi klub mogao da dobije sumu od devet cifara (u evrima, naravno), a taj novac vlasnici kluba, prema pisanju "Asa", već znaju na koga će potrošiti.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC