• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pobeđujemo sve i bez Žileta, Radonje i Gruje"

Autor mondo.rs

Debitanti u redovima "orlića" Luka Ilić i Aleksandar Lutovac smatraju da Srbija ima kvalitet i da će u podmlađenom sastavu ići na pobedu Jermeniji

 "Pobeđujemo sve i bez Žileta, Radonje i Gruje" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mlada reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu na gostovanju Austriji (3:1) što joj je četvrti trijumf u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Selektor Goran Đorović bio je zadovoljan viđenim na terenu, ali je napomenuo da je to samo korak i da Srbija mora da nastavi tim putem.

"Uvek ponavljam da sve zasluge pripadaju igračima, mi iz stručnog štaba smo tu da ih usmerimo i pomognemo koliko možemo. Nemamo mnogo vremena za slavlje, za nekoliko dana nas očekuje novi protivnik i novi izazov. U fudbalu ne možemo da živimo od prošlosti, postoji samo ono što sledi, a to su novi rivali i nove utakmice. Imamo vremena sve da analiziramo i spremimo se za meč koji sigurno neće biti lak", napomenuo je selektor Goran Đorović uoč meča sa jermenijom koji je na programu u utorak.

Ono što posebno raduje da je Srbija ostvarila pobedu iako u svojim redovima nije imala nekoliko nosilaca igre, koji su prekomandovani u A tim.

"Ponosni smo na naše članove koji su u A timu, ovo je i njihova pobeda. Odnos prema igri i kolektivu je nešto što krasi ove momke i mi stalno pričamo o tome. Igrači dobro znaju šta za njih znači odlazak ne veliko takmičenje kakvo je Evropsko prvenstvo i sve ide u dobrom smeru. Neka sada uživaju ali ukoliko pobedimo u Jerevanu onda smo stvarno u dobroj situaciji".

Luka Ilić imao je debi iz snova, jer je postigao gol.

"Svakome je san da igra za reprezentaciju. Dobio sam poziv da igram za tri godine stariju ekipu, a postići pogodak i pobediti jakog protivnika u gostima je stvarno neverovatan osećaj. Srećan sam do neba, ovo je veliki podstrek za moju dalju karijeru i razvitak. Otvorili smo dobro meč, imali sve u svojim rukama, malo se zakomplikovalo na kraju ali smo pokazali da smo bolji tim", rekao je mladi fudbaler.

On je napomenuo da je ekipa kompaktna, složna i da bez obzira što su neki dojučerašnji igrači izostali, uvek ide na pobedu.

"Očekivali smo da možemo da vežemo još pobeda, među nama niko nije sumnjao u takav epilog. Znali smo da su Austrijanci nezgodni, da igraju na tuču i fudbal koji nama ne odgovara. Kaznili su našu nepažnju i izjednačili ali znali smo svakog trenutka šta hoćemo. U Jerevanu idemo po bodove, mi i bez Žileta, Radonje i Gruje imamo kvalitet da pobedimo bilo gde".

I Aleksandar Lutovac debiotvao je za "orliće" pogotkom.

"Ova ekipa je zaslužila bodove u Beču, jer se ovi momci bore za grb i pokazuju koliko im je stalo. Imamo karakter da svima damo ne jedan, nego više golova, i drago mi je što smo se podigli nakon primljenog gola i ponovo uzeli stvari u svoje ruke. Nema razloga da se i u Jerevanu ne ide na pobedu, svuda treba juriti tri boda jer mi to možemo", napomenuo je Lutovac.

Srbija posle četiri odigrana meča jedina ima maksimalan učinak od 12 bodova i vodeći je tim u grupi 7 kvalifikacija za EP. Jermenija, koja ima dva meča više, trenutno je treća sa sedam bodova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC