• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudeš ga smenio u Slavenu, Rudeš ga doveo u Hajduk

Autor mondo.rs

Perspektivni Željko Kopić nasledio je Katalonca Đoana Karilja na klupi splitskih "bilih".

Željko Kopić (40) prethodnih sezona je pobeđivao Hajduk sa ekipama Cibalije, Zagreba i Slaven Belupa, a u ponedeljak je promovisan u novog šefa struke Splićana.

Hajduk je u bivšoj SFR Jugoslaviji bio član "velike četvorke" zajedno sa Crvenom zvezdom, Partizanom i Dinamom, ali u samostalnoj Hrvatskoj egzistira u dubokoj senci rivala iz Zagreba, čiju dominaciju dugu 11 godina je proletos prekinula Rijeka.

Kopić je na klupu "bilih" doveden umesto Katalonca Đoana Karilja, koji je morao da odstupi nakon poraza od poslednjeplasiranog NK Rudeš pretprošlog vikenda na domaćem terenu - 2:3 (2:0).

"Jedan od najperspektivnijih hrvatskih stručnjaka postao je trener Hajduka i ja mu na tome čestitam i želim dobrodošlicu", rekao je predsednik kluba Ivan Kos, koji je kao i Kopić, rođeni Osiječanin, ali je naglašeno da ta vrsta povezanosti nije uticala na odluku.

Da bi Željko Kopić danas bio tu gde jeste, bitno je uticao nedavni prekid saradnje sa Slavenom. Uprava kluba iz Koprivnice ga je otpustila 24. oktobra, nakon eliminacije u osmini finala Kupa Hrvatske.

Za njega, kao i za Karilja desetak dana kasnije, koban je bio poraz od Rudeša - 0:2.

Međutim, usledio je veleobrt, pa je Kopić ekspresno dobio ponudu većeg kluba, koji, doduše, ima izgrađenu naviku smenjivanja trenera. Zato početni izgledi da se dugo zadrži na "Poljudu" sigurno nisu veliki.

"Siguran sam da ću dati sve od sebe kako bih svoje ideje preneo na igrače i kako bih od Hajduka napravio ekipu kakvu žele svi koji ga vole i poštuju. Do sada sam ove momke gledao kao protivnike koje sam želeo da pobedim. Sada se to promenilo. Ekipa ima kvalitet i verujem da ćemo se ubrzo vratiti na pobedničke staze", rekao je na predstavljanju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC