• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin odlaže izbor selektora BIH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Reprezentacija BiH neće dobiti novog selektora 29. novembra, kako je bilo planirano.

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH na kojoj će biti biran selektor fudbalske eprezentacije BiH neće biti održana 29. novembra, saznaje agencija Anadolija.

Sastanak članova "fudbalske vlade", kojeg je sinoć za 29. novembra najavio potpredsjednik FSBiH Milorad Sofrenić, biće prolongiran iz objektivnih razloga, jer će isti dan u posjetu BIH doći Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Shodno tome, sjednica IO na kojoj bi trebala biti donsena odluka o novom selektoru biće prolongirana za početak decembra, a tačan datum funkcioneri FS BiH usaglasiće u narednim danima.

I dalje jedina dva kandidata za selektora ostaju Meho Kodro i Amar Osim. Isto tako, Komisija za imenovanje selektora nastojaće obaviti razgovor s još nekima od potencijalnih kandidata, ukaže li se prilika da pregovaraju sa nekim od zvučnijih trenerskih imena iz BiH i inostranstva. Posebno interesantan im je Slaven Bilić, doskorašnji menadžer Vest Hema i nekadašnji selektor Hrvatske.

"U obzir za razgovor doći će samo treneri koji prihvataju najveću moguću mjesečnu platu u iznosu od 15.000 evra i kao imperativ u radu imaju jedan jedini cilj - plasman na EURO 2020", ponovili su iz FSBiH.

Bez obzira što na jučerašnjem zasjedanju IO u Trening kampu FSBiH nije donsena odluka o selektoru, u Savezu tvrde kako će se na narednoj decembarskoj sjednici ispoštovati prijedlog komisije. Dakle, novi selektor gotovo sigurno biće onaj koga komisija u konačnici predloži.

Prema planu pojedinih čelnika FSBiH, koji bi trebao dobiti saglasnost svih članova IO, po prvi put "saradnike u stručnom štabu trebao bi birati novi selektor". Doduše poluatonomno. Učinio bi to na način da predstavnici IO predlože nekoliko kandidata, te se selektor opredijeli s kim će sarađivati u dvogodišnjem periodu, na koliko će biti potpisan ugovor s uposlenima u stručnom štabu nacionalnog tima BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC