• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klopu je sve teže da objasni: Fraze i uopšteno...

Autor mondo.rs

"Prestali smo da igramo fudbal, a jedino oružje koje imamo je da igramo fudbal", rekao je Jirgen Klop posle meča u Sevilji koji nije završen porazom - ali, kao da jeste.

Menadžeru Liverpula, Jirgenu Klopu, sve je teže da objasni igre i rezultate ekipe koju vodi.

I ove večeri u Sevilji, Klopovi "redsi" potvrdili su da mogu sve - da postignu tri gola na važnom i vrućem gostovanju za pola sata igre i da prime isto toliko do kraja utakmice.

Razlika u kvalitetu Liverpulovog napada i odbrane u kontinuitetu toliko je drastična da navijači ovog kluba ne mogu da se opuste ni kada njihov tim ima tri gola prednosti na poluvremenu, a kada se saberu šanse i prečke - Sevilja je na kraju bila i bliža pobedi.

Završeno je 3:3 posle čega je doveden u pitanje i plasman dalje engleskog predstavnika, iako je Liverpul u jednom trenutku imao obezbeđeno prvo mesto u grupi.

/LIVERPUL POTROŠIO TRI GOLA PREDNOSTI/

Ponovo je tragičar, kao i u finalu Lige Evrope 2016. godine, bio bivši fudbaler Sevilje, Alberto Moreno, mada ništa bolje nisu delovali ni ostali igrači iz odbrane u koju Klop, sada je već očigledno, nije uložio dovoljno sredstava čekajući neostvarenu želju - Virdžila van Dajka.

Pitanje je i da li bi ova sezona izgledala bolje i da je Sautempton dozvolio holandskom štoperu da pređe na "Enfild", jer jednostavno Liverpul iz utakmice u utakmicu menja jedno od svoja dva uobičajena lica - tim koji uvek može da postigne gol više, odnosno tim koji uvek može da primi gol više.

"Ovo je bilo odlično prvo i ne tako dobro drugo poluvreme", rekao je Klop hladnokrvno i pomalo nevoljno da ulazi u dublju analizu.

"Prestali smo da igramo fudbal u drugom poluvremenu i dozvolili im da se vrate u utakmicu", dodao je.

Liverpul nije dozvolio Sevilji da se vrati u utakmicu, već je dozvolio Sevilji da izjednači na 3:3 već posle 17 minuta igre u nastavku utoliko što su samo golman Loris Karijus i prečka sprečili Serhija Eskudera da već u 62. minutu poravna rezultat posle čega bi, valjda je to realno, bilo pitanje na koliko bi se domaćini zaustavili do kraja meča.

"Ovakve stvari mogu da se dogode", rekao je Klop, koji je podsetio englesku javnost da su njegovi "redsi" izbacili Borusiju Dortmund u osmini finala Lige Evrope pre dve sezone na sličan način.

"Već smo prolazili kroz ovakve stvari, samo u suprotnom smislu. Ali, kada ste vi tim koji vodite, trebalo bi da budete svesni da su preokreti mogući i da ih izbegnete. Mi to nismo uradili. Imamo samo jedno oružje, a to je da igramo fudbal i nismo ga iskoristili, tako da su oni bili u prilici da urade ono što su uradili u poslednjem minutu", rekao je Nemac.

"Razumem da smo imali višak samopouzdanja posle tri gola prednosti, ali ne razumem da smo odmah zakasnili u dve situacije. Ne samo Alberto Moreno, svi su zakasnili. Dali smo im slobodan udarac, pa penal, trebalo je da završimo utakmicu na vreme", prokomentarisao je.

"Postali smo pasivni i vratili se previše nazad, oni su se borili i odajem im priznanje na tome, samo ponavljam da smo morali da igramo drugačije".

Posle svega…

"Imam osećaj kao da smo izgubili, ali nismo izgubili - osvojili smo bod. Izgleda da je Sevilja već upisala bodove u Mariboru po tome kako su proslavili ovaj trenutak, ali imamo još po jednu utakmicu svako do kraja i u našim rukama je sve i tako ćemo razmišljati već od sutra, ali u ovom trenutku osećaj je jako ružan".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC