• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preporod Lestera - traje, agonija Njukasla - traje

Autor mondo.rs

Treća uzastopna pobeda "lisica" pod vođstvom Kloda Puela. Tim Aleksandra Mitrovića, koji je igrao samo poslednjih nekoliko minuta, na proslavi 125. rođendana doživeo novi poraz.

Na početku, svečarska atmosfera na "Sent Džejms parku", na kraju - dobro poznati osećaj tuge i razočaranja za sve kojima je Njukasl u srcu.

Proslava 125. klupskog rođendana počela je kako se samo moglo poželeti, vodećim golom Hoselua u 4. minutu, ali je u 20. izjednačio Rijad Mahrez, a Demarai Grej u 60. preokrenuo na 1:2.

Dvajt Gejl u 73. minutu je vratio rezultat u ravnotežu, međutim, napadač "svraka" Ajoze Perez u 86. minutu je postigao autogol u želji da spreči laku realizaciju Šinđija Okazakija, što je sva tri boda donelo gostujućoj ekipi - 2:3 (1:1), u meču 16. kola Premijer lige!

Ovakav rezultat predstavlja samo nastavak trendova, koji su prisutni već nedeljama.

Njukasl je u poslednjih sedam kola doživeo šest poraza, uz samo jedan remi, što ga je posle dobrog starta spustilo na 16. mesto premijerligaške tabele, sa samo dva boda više od Vest Hema u zoni ispadanja, odnosno četiri više od poslednjeplasiranog Kristal Palasa.

Srpske ljubitelje fudbala možda će posebno zaboleti činjenica da menadžer Rafa Benitez uporno odbija da pruži konkretniju šansu Aleksandru Mitroviću, koga je u subotu uveo tek u 88. minutu, posle primljenog trećeg pogotka.

"Mitrogol" je tokom pomenute loše serije nastupio na četiri od sedam mečeva, uvek ulazeći sa klupe, a na terenu je proveo ukupno 63 minuta.


Lester, na drugoj strani, leti visoko, kao i prošle sezone, kada je Klaudija Ranijerija nasledio Krejg Šekspir. Ovog puta je Šekspir bio taj koji je morao da ode, a ono što se desilo od tog trenutka, može se nazvati zaokretom za 180 stepeni.

Na dan kada je Šekspir dobio otkaz, "lisice" su imale šest bodova iz osam kola i nalazile se na 18. mestu. Pod vođstvom Kloda Puela, skor im je 4-2-1, a jedini poraz doživeli su od lidera, Mančester sitija, protiv koga je samo Everton u drugom kolu uspeo da izvuče makar jedan bod!

Ako se na Puelov učinak doda pobeda u Svonsiju 21. oktobra, kada je na klupi sedeo "v.d." Majkl Eplton, Lester je na osam utakmica posle promene menadžera osvojio 17 od moguća 24 boda i napredovao do osme pozicije...

Trenutno se šampion Engleske iz 2016. godine nalazi u seriji od tri pobede, tokom koje su pali Totenhem, Barnli i Njukasl. Da li je sledeći Sautempton, saznaćemo već u sredu, pošto premijerligašima ubrzo sledi vanredno 17. kolo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC