• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi ga hvale, a PSŽ šalje 170 miliona u Rim!

Autor mondo.rs

Cela Evropa piše o Sergeju Milinković Saviću.

Ko će biti najuporniji, ko će znati najbolje da ubeđuje, da obećava i ko će, na kraju Iili na početku?) izdvojiti najviše novca?

Lacio je na slatkim mukama jer doslovno ne prođe dan, a da se širom Starog kontinenta ne licitira ime kluba koji bi mogao da kupi Sergeja Milinković Savića, jednog od najperspektivnijih fudbalera Evrope.

Srpski "biser" blista u dresu Rimljana, komanduje igrom, daje golove i dobija pohvale sa svih strana. Pored ostalih, britanski "Gardijan" pisao je o njemu izuzetno lepo.

"Sergej je dobio nadimak 'Sergente' (vodnik) u Italiji i lako je videti zašto. Sa svojom visinom od 192 centimentra, on je zadivljujuća figura na sredini terena i dobio je više vazdušnih duela na sredini nego bilo ko u Seriji A ove sezone (190). Neverovatno je svestran i navikava se na formaciju 4-3-3 ili na poziciju iza napadača u sistemu 4-2-3-1", prenosi ugledni engleski list.

"Kada igra na isturenijem mestu, Milinković Savić može da preti rivalu svojim preciznim, dugim šutevima. Postigao je pet golova u prvenstvu ove sezone, a triput je pogodio udarcima van 16 metara. Primera radi, u tom pogledu je efikasniji od bilo kog igrača Junajteda ove sezone, a Kevin De Brujne je jedini igrač Premijer lige koji je postigao više golova van šesnaesterca od Sergeja (četiri). Takođe, njegove brojke od 1,5 ključnih dodavanja i 1,9 uspešnih driblinga po utakmici su takođe impresivni, a značajno je i to što je bio fauliran 1,3 puta po utakmici, što pokazuje da se rivali muče kada pokušaju da ga zaustave".

U daljem predstavljanju srpskog veziste, "Gardijan" piše da je Sergej efikasan i kada igra malo 'dublje' i da je trener Lacija Simone Inzagi našao pravi način da najviše iskoristi njegove odbrambene i napadačke talente, tako što ga je upario sa Lukasom Leivom i Luisom Albertom.

"Uz sve to, potrebno je istaći da su mu tek 22 godine i da bi trebalo da popravi još nekoliko oblasti svoje igre. U ovom trenutku, on je drugi najuspešniji dodavač u Laciju (54,3 po utakmici), ali njegov procenat uspešnih dodavanja može da bude veći (81,8 odsto). Ipak, napreduje i u oba kriterijuma je bolji nego prošle sezone, kada je pravio 41,1 dodavanje po utakmici, sa 73,4 odsto preciznih pasova".

"Biće sve bolji i bolji i taj napredak bi mogao da se dogodi u Engleskoj", konstatuje "Gardijan", dok iz Italije stižu drugačije vesti.




170.000.000!

Italijanski "Korijere delo Sport" objavio je u petak da Pari Sen Žermen sprema "mega ponudu" za Milinković Savića.

"Lacio je odbio ponude od 70 miliona evra, ali PSŽ bi mogao da predstavi ponudu koju na Olimpiku neće moći da dobiju. Konkretno, 'Sveci' se navodno spremaju da ponude zapanjujućih 170 miliona evra i koristiće i super agenta Žorža Mendeša da bi posao bio završen", piše taj list.

U istom članku je konstatovano i da je Mančester junajted snažno "zagrizao" da dovede srpskog reprezentativca, ali se pretpostavlja da velikan sa Old Traforda ipak neće biti u stanju da isprati navodnu ponudu PSŽ-a. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC