• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza o Terziću: Pitajte Zečevića za koga navija

Autor mondo.rs

Predsednik FSS Slaviša Kokeza prvi put glasno odgovorio na stalne kritike i optužbe iz Crvene zvezde. "Lažu da nismo pomogli Zvezdi, FSS joj je dao više od 800.000 evra da dobije evropsku licencu", kaže Kokeza.

 Kokeza o Terziću i Zvezdi Izvor: MN PRESS

Slaviša Kokeza se, konačno, "otvorio" i odgovorio na seriju napada iz Crvene zvezde u godini na izmaku.

Zvezda je Kokezu, koji je inače na čelo nacionalnog Saveza došao baš iz Zvezde, optuživala za sve i svašta - od toga da je napravio "spregu sa Partizanom", da je "nameštao sudije", da Savez nije pomagao Zvezdi...

U intervjuu "Nedeljniku", Kokeza je sve te optužbe odbacio, predočio koliko je FSS dao novca kao pomoć Zvezdi, a o čoveku koji ga najviše napada - Zvezdanu Terziću - rekao da bi o njemu trebalo pitati "sivu eminenciju" Partizana Žarka Zečevića, za koga navija.

"Nažalost, jedan funkcioner Crvene zvezde kaže da tom klubu FSS nikada nije pomogao. To je laž. FSS je u julu 2016. godine pozajmio Crvenoj zvezdi više od 800.000 evra, zahvaljujući kojima je uspela da reši obaveze prema svojim bivšim igračima kako bi prošla monitoring UEFA i obezbedila uslove za takmičenje u Evropi. Ovo nisu kafanske priče, već o tome postoji dokumentacija u FSS. Kada sam došao na čelo Saveza, taj funkcioner, to jest menadžer na privremenom radu u Crvenoj zvezdi rekao nam je da će taj novac biti vraćen, po ugovoru, u periodu od dva-tri meseca. Došli smo, međutim, u situaciju da taj novac nije vraćen kada je bilo dogovoreno i onda je FSS morao da obezbedi određen broj donacija kako bismo isplatili plate u Savezu".

Terzić je za Kokezu rekao i da nije navijač Zvezde, već da je "gazda Partizana". Kokeza na to odgovara da jeste zvezdaš, ali da bi, zapravo, trebalo proveriti za koga navija Terzić, upućujući da odgovor na to pitanje zna Žarko Zečević, nekada dugogodišnji generalni sekretar FK Partizan i čovek za čije mišljenje se i danas pita u Partizanu.

 Takođe, Kokeza je žestoko optužio Terzića, koga je u više navrata nazvao "menadžerom na privremenom radu u Zvezdi" da želi da "privatizuje Savez isključivo zarad sopstvenog profita".

"Od kad sam postao predsednik FSS, nisam još bio na kafi ni u Partizanu, ni u Zvezdi. Moj posao nije da ispijam kafe, već da pomažem srpskim klubovima. O tome koliko je menadžer na privremenom radu u Crvenoj zvezdi popio kafa i ručkova pojeo u Humskoj najbolje može da priča Žarko Zečević. Ne postoji klub klub koji nije pozvan da dođe u Savez. Predstavnici Zvezde bili su ovde više puta od kada sam predsednik. Evo koknretno Zvezde, Svetozar Mijailović  i tražio da joj pomognemo. Rekao sam da nije problem, mogu da dobiju pozajmicu u iznosu od 500 hiljada evra. A da biste došli kod nekog u kuću, taj neko mora da vas pozove. A iz Zvezde niko me nikada nije pozvao za godinu i po dana koliko sam predsednik. Ni generalnog sekretara Jovana Šurbatovića ni sportskog direktora Gorana Bunjevčevića. Čitao sam da neki kažu da sam gledao utakmice Partizana, a nisam Zvezde. Nije tačno. Bio sam na dve utakmice Partizana, protiv Jang Bojsa i Skenderbega i na dve utakmice Crvene zvezdem protiv BATE i Krasnodara", rekao je Kokeza i nastavio:

"Javnosti se neke stvari pogrešno plasiraju, kao da Zvezda ima sukob sa FSS ili sa mnom, što apsolutno nije istina. Imamo samo slučaj jednog menadžera, koji je na privremenom radu u Crvenoj zvezdi, koji po svim kriterijumima, i navijačkim i fudbalskim i ljudskim, ne pripada Crvenoj zvezdi. A koliko je ko Zvezdaš najbolje je i to da pitate Žarka Zečevića, koji odlično zna za koga navija taj menadžer koji je na privremenom radu u Zvezdi. Pa ko je njega doveo na mesto predsednika FSS? Da li ga je doveo neko iz Zvezde ili Žarko Zečević?".

Kokeza kaže i da zna zašto Terzić sve to radi, odnosno zašto ga napada - želi da preuzme Savez, da određuje koji igrači treba da igraju u reprezentaciji...

"Ovde je problem što menadžer na privremenom radu u Zvezdi želi da privatizuje Savez isključivo zarad sopstvenog profita. Tu dolazimo do problema u ličnom odnosu između njega i mene. Konkretno - problem je nastao kada sam mu rekao da ne može da mu se ispuni zahtev koji je postavio u mojoj kancelariji, da on određuje dva ili tri reprezentativca u A timu i još tri ili četiri u mladoj reprezentaciji", rekao je Kokeza.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pinokio

Halo Kokleza....od kuda tebi pravo da blatis i pljuejes klubove vrlo dobro mi znamo iza koga ti se krijes..prisvajas uspjehe klubova kao sto su Zvezda i Partizan zar taj Terzic nije gensek Zvezde sta hoces da kazes da je zvezda uspjela sa tvojih 800000 sto si pozajmio zar to fss nije bila duznost...zaboravio si ko te je postavio na celo Fss sram te bilo krijes se iza Fss i ti mozes nekaznjeno da pljujes po klubovima i pojedincima. dok druge krijuci se iza saveza kaznjavas po milion dinara. Zapamti oni koji su te postavili na taj polozaj ce te i smeniti Zvezda je mnogo veca od tvog saveza i tvoje lige gdje klubovi igraju na terenima koji su losiji od mog terena za povrce.. Sprega izmedju tvog saveza i tvog voljenog kluba pada vec na proljece Zvezda i Terzic su jaci od vas zajedno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC