• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gvardiola bi osvojio titulu sa ovim Junajtedom!"

Autor mondo.rs

Džejmi Karager "prozvao" Žozea Murinja koji je za nove neuspehe Mančester junajteda imao spreman alibi... "Gvardiola 'ruši' rekorde, a Murinjo zvuči kao 'srušen'".

Potrebno je da se desi pravo čudo, pa da Mančester siti ne osvojio titulu Premijer lige.

Prednost ekipe Pepa Gvardiole u odnosu na najbliže rivale je 15 bodova, a neki od njegovih rivala se sa tim nose bolje, neki gore...

Tako je Žoze Murinjo nakon novog kiksa njegovih fudbalera protiv Barnlija (2:0) govorio da je njihov protivnik imao sreće da postigne golove, da je potrebno uložiti više od 300 miliona funti u dovođenje igrača, koliko je potrošeno do sada, a govorio je i o Sitiju za koji kaže da "kupuju beka po ceni napadača".

S obzirom na to da su obojica u klubove iz Mančestera došli u leto 2016. godine nije teško izračunati i koliko su potrošili do sada.

Žoze Murinjo, odnosno Junajted, je za dovođenje igrače izdvojio tačno 350 miliona evra, dok je Pep Gvardiola, tačnije Siti, investirao 463 miliona.

To je pokrenulo novu raspravu koji trener je bolji od njih dvojice, a svoj sud dao jei i bivši fudbaler Džejmi Karager u kolumni za "Telegraf" u kojoj je stao na stranu Pepa Gvardiole čiji tim je oborio rekord po broju uzastopnih pobeda u Premijerligi.

"Postoji jedna mana u Murinjovom argumentu da je razlika između dva kluba u novcu. Mislim da bi Pep Gvardiola da je trener Junajteda osvojio titulu!", poručio je jasno Karager.


On je podsetio na poređenje igrača na startu sezone kada su svi tvrdili da je De Hea bolji od Edersona, da je štoperski tandem Fil Džouns - Erik Baji favorizovan u odnosu na Nikolasa Otamendija i Džona Stounsa, kao i da su navijači Junajteda radije u timu hteli Nemanju Matića nego Fernandinja...

"Koliko navijača Junajteda bi zamenilo Markusa Rašforda za Rahima Sterlinga pre godinu dana? Takođe, da li je reputacija Antonija Marsijala kada je stigao iz Monaka bila veća nego kada je Sane došao u Siti?", pita se Karager.

"Dok Murinjo govori da njegovi igrači ne odgovaraju njegovom tatičkom stilu, verujem da bi Gvardiola imao drugačiji pristup i bio bolji sa Junajtedom".

Upitao se Karager da li su se igrači poput Mkhitarjana, Pogbe ili Lukakua imalo popravili od dolaska u Junajted, a sam je i odgovorio na svoje pitanje rekavši da sve više izgleda da Murinjo nema strpljenja za njih.

Pogledao je stvari i iz drugog ugla...


"Da je Murinjo trener Mančester sitija oni ne bi igrali fudbal kakav danas igraju. Ne morate dalje da gledate od De Brujnea kome je Murinjo bio trener u Čelsiju, ali ga je prodao", prisetio se Karager i dodao da Gvardiola gleda kako bi njegovi igrači napredovali u budućnosti, dok je Murinjo više "instant trener".

"Junajted je od odlaska Fergusona potrošio više od 600 miliona funti na dovođenje novih igrača koje su želeli Mojes, Van Gal i Murinjo, a upravo to govori da najveća razlika između Sitija i Junajteda nije novac", napisao je Karager i poentirao:

"Gvardiola 'ruši' rekorde, a Murinjo zvuči kao 'srušen'".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC