• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo su naseli na stari trik, Murinjo je uspeo

Autor mondo.rs

Na naslovnicama engleskih listova u petak neće biti mesta za kritike igre Junajteda i Murinjovih neumesnih komentara. Ponudio je šalu na račun Klopa i Kontea i ona je prihvaćena sa osmehom.

Žoze Murinjo uspeo je ponovo.

Današnja "press" konferencija pred duel FA kupa sa Derbijem na "Old trafordu" zakazan za petak u 21 završena je zadovoljnim kikotanjem novinara kojima je posao da prate Mančester junajted.

Portugalac je ponudio šalu kao izlaz iz neprijatne situacije u koju se (opet) uvalio i ona je prihvaćena. Već narednog jutra naslovnice vodećih listova biće prepune konstatacija o tome kako je Murinjo potkačio Antonija Kontea i Jirgena Klopa, sudeći prema prvim Twitter reakcijama koje su usledile.

Kao kada je posle 4:0 za Čelsi na "Stamford bridžu" napao Antonija Kontea još pored aut linije zbog toga što se, tobože, preterano radovao u trenutku kada je poraz bio ubedljiv ili kada je posle drugog uzastopnog poraza 1:2 od Pepa Gvardiole na "Old trafordu" upao u svlačionicu Mančester sitija i izazvao haos i tuču igrača dva tima, Murinjo je i ovog puta uspeo da skrene pažnju javnosti sa loših igara i rezultata ekipe koji su kulminirali otvorenim sukobom sa legendom kluba, Polom Skolsom.

Nakon što je nekolicina kolumnista sa Ostrva ocenila da je Murinjo otvaranjem fronta sa čovekom kakav je Skols samo podsetio kakav je zapravo i šta bi u budućnosti od njega moglo da se očekuje, u danu kada je zakazana konferencija za medije pred gostovanje "ovnova" u nekoliko listova pojavile su se oprečne informacije - dok su jedni tvrdili da ekskluzivno saznaju da je Junajted otpočeo završne pregovore sa menadžerom oko produžetka saradnje, simultano se u drugim medijima pojavila takođe ekskluzivna informacija o tome da će Portugalac na kraju sezone napustiti Mančester.

Bila je to briljantna, mada već viđena priprema terena za lagano poentiranje jednog od majstora svog zanata, a to u moderno vreme ne znači samo poznavanje fudbalske igre, već i razumevanje masovnih medija i psihologije čitalaca. Odnosno navijača.

Verujući da su na tragu "breaking" vesti, i oni koji su tvrdili da je Murinjo blizu dogovora sa izvršnim potpredsednikom kluba, Edom Vudvardom, koliko i oni koji su najavili da će se ovaj tandem rastati u junu 2018. godine, ispunili su medija centar nekada najvećeg stadiona u Premijer ligi, pripremili kamere, fotoaparate i ulogovali se na svoje kanale kako bi prvi imali vest dana, ali su dobili samo šalu na račun temperamenta menadžera Liverpula i Čelsija.

Iako Murinjo nijednog trenutka nije izgovorio Klop ili Konte.

Kada je upitan da prokomentariše najave da će otići iz Junajteda na kraju sezone, na šta upućuje njegovo očigledno neraspoloženje i smrknuta faca u trenucima dok posmatra utakmice, Murinjo je imao spreman odgovor…

"Pogledajte moju istoriju i koliko timova sam sagradio, to je bar prosto. Vidim sebe ovde, pitanje je samo da li su klub, bord direktora, vlasnici i gospodin Vudvard srećni mojim doprinosom i da li žele da ostanem i preko sadašnjeg ugovora. Da li ću potpisati novi ili ne to naravno ne zavisi od mene, već od kluba, ali moja posvećenost je maksimalna", rekao je i onda poentirao:

"Da li to što se ne ponašam kao klovn kraj aut linije znači da sam izgubio strast za fudbalom?", uzvratio je Murinjo pitanjem i izazvao smeh u sali, jer je svima bilo jasno da je naslov uveliko tu kao i mesto na vrhu strane u izdanju od petka.

"Više volim da vodim utakmicu na svoj način, da budem zreliji. To je bolje za moj tim i mene samog. Ne mislim da je potrebno da se ponašate kao ludak pored aut linije. Ta strast o kojoj pričate ona postoji svakog dana i ono što vidite pred kamerama ne govori o predanosti sa kojom neko radi svoj posao", nastavio je Murinjo da govori kao da se tokom karijere pored aut linije ponašao poput, recimo, Arsena Vengera ili Karla Anćelotija.

Evo nekih primera...

Mu
Izvor: YouTube



Da nije, i da je samo pitanje trenutka kada će njegov temperament ponovo eksplodirati (iako je tačno da je staloženiji nego ranije), jasno je i njemu samom... ali, do tada će Junajted valjda već prevazići krizu i početi da pobeđuje ponovo, a njegovih tankih argumenata u raspravi sa Skolsom neće se mnogo ljudi sećati.

Inače, Murinjo i Skols su se pokačili nakon što je jedan od najboljih fudbalera u istoriji kluba rekao da Pol Pogba u ovom periodu karijere ne izgleda kao fudbaler koji će vam doneti pobede.

"Pol se samo provlači kroz utakmice. Ne deluje spremno, nekad se pitam da li trenira na pravi način. On trenutno ne izgleda kao igrač sposoban da dobija utakmice, a plaćen je 105 miliona evra. Nikome u Engleskoj nije dozvoljeno da mu priđe blizu (u smislu kritike, prim. aut), a u isto vreme od njega se očekuje uloga za koju i dalje nije spreman. U tom smislu, menadžer bi trebalo da preuzme odgovornost", rekao je Skols, kao jedan od nekolicine stručnih TV komentatora iz redova bivših "Fergijevih beba".

"Skols ne komentariše, on samo kritikuje, što nije isto. Ostaće upamćen kao fenomenalan igrač, ali da li svi moramo da budemo fenomenalni? Pogba nekad igra jako dobro, nekad igra dobro, a nekad ne igra dobro. Pogba se trudi da pruži najbolje sve vreme", rekao je Murinjo i verovatno bi ostao upamćen kao pobednik u ovoj raspravi da i ovog puta nije izgubio rat sa sopstvenim egom koji je jedan od retkih rivala kojeg nikad nije savladao u karijeri.

Portugalac je nastavio i, nažalost, pokazao da samo protokolarno poštuje Skolsa i sve što je učinio za klub u kojem on trenutno radi kao menadžer.

"Nije Pogba kriv što je već zaradio više novca od Pola Skolsa, nije Pogba kriv što je fudbal danas takav", rekao je Murinjo i kritiku forme jednog od lidera ekipe predstavio kao Skolsovu zavist zbog toga što je mladi Francuz najplaćeniji fudbaler Premijer lige.

To nije bilo sve.

"Ako Pol bude odlučio da jednog dana bude menadžer želim mu da bude bar 25 odsto uspešan koliko i ja, 50 odsto je 12 i po trofeja, a 25 odsto oko šest. Ako bude na 25 odsto trebalo bi da bude srećan", dodao je Murinjo.

Shvativši da opet imaju priču, novinari su Murinja pitali da je srećan zbog činjenice da veliki broj bivših igrača Junajteda radi u medijima gde im je posao da komentarišu utakmice Premijer lige, samim tim i "đavola".

"Mislim da bi oni prvo voleli da su ovde, u klubu. Ali, to je problem koji ja ne mogu da rešim", objasnio je "Specijalni" da su kritike tu iz zavisti prema njegovoj ulozi, a ne zbog toga što ekipa igra loše ili ima 15 bodova zaostatka za Mančester sitijem, recimo.

Naravno, ovu vrstu zamene teza nije mu dopustila mala grupa kolumnista iz londonskih listova, tako da je nekoliko puta upotrebljeni trik sa naprasnim odlaskom iz kluba i ovog puta poslužio da stranice budu rezervisane za njegove sukobe sa... sutra Klopom i Konteom, juče Gvardiolom i Vengerom, sutra Rafom Benitezom ili sudijama i tako sve dok se Glejzeri i Vudvard jednog dana, što kaže Žoze, ne probude nezadovoljni njegovim učinkom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC